16 mei 2023

Gemeenteraad steunt CDA-voorstellen voor woningbouwproject De Sniep

Zoetermeer, 16 mei 2023 - De gemeenteraad van Zoetermeer heeft 15 mei ingestemd met het raadsvoorstel over de randvoorwaarden voor het woningbouwproject op De Sniep. Het CDA Zoetermeer heeft hierbij twee cruciale voorstellen ingebracht die de woonwensen van de inwoners benadrukken en de juiste uitstraling van het gebouw waarborgen. De raad omarmde de CDA-voorstellen van harte.

Volgens CDA-fractievoorzitter Véronique Frinking zijn de randvoorwaarden essentieel voor het slagen van het project. "Deze voorwaarden gaan over zaken zoals het aantal en soort woningen, het uiterlijk, de duurzaamheid en de omgeving. De gemeenteraad wil er met deze randvoorwaarden voor zorgen dat het project voldoet aan de wensen en behoeften van de inwoners van Zoetermeer. De oorspronkelijke plannen kregen veel kritiek van de inwoners," aldus Frinking. "Dankzij de betrokkenheid van de Klankbordgroep en belangenorganisatie Monoliet zijn er belangrijke aanpassingen gedaan. Het gebouw krijgt een groene uitstraling, respecteert het historisch belang van het polderlint en biedt parkeergelegenheid onder het gebouw om de buurt te ontlasten."

Empty nesters  willen niet bij zichzelf op kamers wonen.

Voorstellen

Toch heeft het CDA Zoetermeer twee cruciale voorstellen ingediend die de randvoorwaarden moeten verbeteren. "Het eerste voorstel, genaamd 'Tegemoetkomen aan de woonbehoeften van verschillende doelgroepen', richt zich op het realiseren van levensloopbestendige woningen die perfect passen bij de behoeften van de zogenaamde empty nesters uit Buytenwegh de Leyens. Empty nesters zijn ouders van wie de kinderen uit huis zijn. Ze hebben nu andere behoeften voor hun woning, zoals meer ruimte en comfort. Ze willen niet bij zichzelf op kamers wonen. Ze willen kwaliteit, ruimte en betaalbaarheid. We willen dat de woonwensen van deze mensen worden meegenomen in het ontwerp van het gebouw. Hierdoor kunnen deze woningen voldoen aan de vraag naar betaalbare, comfortabele woningen voor ouderen en empty nesters die graag in hun eigen wijk willen blijven wonen, ongeacht hun levensfase."

Naadloos

Het tweede voorstel, genaamd "Een harmonieus en kenmerkend bouwwerk", richt zich op het creëren van een opvallend en esthetisch gebouw dat perfect past in de omgeving van Buytenwegh de Leyens. Frinking verduidelijkt: "We streven naar een gebouw dat opvalt, maar tegelijkertijd naadloos aansluit bij de karakteristieke sfeer van de buurt. Door te spelen met verschillende gevels en hoogtes krijgt het gebouw een uniek karakter dat perfect past binnen deze omgeving."

Frinking is verheugd over de goedkeuring van deze voorstellen en is ervan overtuigd dat dit woningbouwproject een enorme impact zal hebben. "Met deze beslissingen zorgen we ervoor dat de bewoners van Buytenwegh de Leyens comfortabele en betaalbare woningen vinden waar ze met plezier willen blijven wonen, ongeacht hun levensfase."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.