25 juni 2023

Maak haast met renovatie skatepark Burgemeester Vernèdepark

Het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark staat op het punt om een broodnodige renovatie te ondergaan. Het CDA Zoetermeer heeft (samen met D66 en PDvZ) een motie opgesteld met als doel de verbeteringen aan deze geliefde ontmoetingsplek voor de jeugd in de wijk vóór eind oktober te laten beginnen. CDA-raadslid David Weekenstroo benadrukt het belang van het behoud van deze speelplek en pleit voor het opknappen ervan.

"Het is cruciaal dat wijken aantrekkelijker worden voor kinderen en jongeren. Meer speel- en ontspanningsplekken dragen daar zeker aan bij," vertelt raadslid David Weekenstroo van het CDA Zoetermeer. "Het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark is een belangrijke ontmoetingsplek voor de jeugd in de wijk, waar ook jonge kinderen komen spelen. Zelfs voor ouders is er een comfortabele 'hangplek' met bankjes. Het is een geweldige plek voor de 500 jongeren in de wijk, die vaak niet de financiële middelen hebben om zich aan te sluiten bij een sportvereniging."

Het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark is een belangrijke ontmoetingsplek voor de jeugd in de wijk

Meer plekken nodig

Het CDA Zoetermeer pleit niet alleen voor het opknappen van het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark, maar ook voor het creëren van meer geschikte speel- en ontspanningsplekken in de wijken. "Er zijn momenteel te weinig geschikte ruimtes en er wordt te weinig aandacht besteed aan ontspanningsplekken," aldus Weekenstroo. "Wij vinden dat extra speelplekken de gezondheid en ontwikkeling van kinderen ten goede zullen komen. Kinderen en jongeren hebben het recht om buiten te spelen en te ontspannen."

Motie

De motie voor het opknappen van het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark wordt morgen voorgelegd aan de gemeenteraad tijdens het voorjaarsdebat. "We hopen natuurlijk op brede steun van de raadsleden, zodat de werkzaamheden spoedig kunnen beginnen. Als de motie wordt aangenomen, zal dit een belangrijke mijlpaal zijn voor het skatepark en de jeugd in de wijk."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.