17 mei 2021

Ton Roerig nieuwe voorzitter

Ton Roerig (57) is de nieuwe voorzitter van het CDA Zoetermeer. Roerig neemt het stokje over van Jan-Renger Harwig, die deze functie 4,5 jaar heeft vervuld.

De leden van het CDA Zoetermeer kozen Roerig afgelopen donderdag tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering unaniem als nieuwe voorzitter. Ton Roerig - in het dagelijks leven regiodirecteur bij het loopbaanbureau Gradus - is geen onbekende in de Zoetermeerse politiek. Hij was van 2002 tot 2006 wethouder voor het CDA te Zoetermeer. Daarnaast is hij sinds 2006 trainer voor nieuwe CDA-wethouders bij het Steenkamp Instituut (het opleidingsinstituut van het CDA), coacht hij wethouders en oud-wethouders en was hij 8 jaar directeur van de Wethoudersvereniging, de beroepsvereniging van wethouders.

Afscheid

Met de verkiezing van Ton Roerig neemt het CDA Zoetermeer afscheid van Jan-Renger Harwig. Harwig bekleedde meerdere functies binnen CDA Zoetermeer. Het bestuur sprak zijn waardering uit en bedankte Harwig voor al die jaren dat hij energie heeft gegeven voor Zoetermeer en het CDA.

Wij feliciteren Ton Roerig met zijn benoeming als nieuwe voorzitter van CDA Zoetermeer en nemen afscheid van Jan-Renger Harwig. Wij danken Jan-Renger voor de 4.5 jaar inzet en kijken uit naar de samenwerking met Ton Roerig. Heel veel succes Ton!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.