20 april 2023

Wethouder opent Zoetermeers Momentenbos

Met de onthulling van een bordje bij een walnootboom, geschonken door de gemeente, opende wethouder Marijke van der Meer op woensdag 19 april het Zoetermeerse Momentenbos. Het Momentenbos biedt inwoners van Zoetermeer de gelegenheid om een boom te adopteren ter herinnering aan een bijzonder moment in hun leven, zoals geboorte, huwelijk of het overlijden van een dierbare.

Het Momentenbos is een initiatief van CDA-commissielid Fred van Proosdij. "Onze motie is alweer van vier jaar geleden, maar ik ben blij dat het Momentenbos er nu echt is. Met het bos heeft Zoetermeer er een plek bij waar inwoners samen kunnen komen, herinneringen kunnen delen en tegelijkertijd bijdragen aan een groener Zoetermeer."

In het Momentenbos komen mensen samen om herinneringen te delen en te genieten van de natuur

Officieel open

Het CDA Zoetermeer hoopt dat veel inwoners van Zoetermeer gebruik zullen maken van het Momentenbos. “Het bos is nu officieel open voor adopties en wij hopen dat het een plek zal worden waar mensen samenkomen om herinneringen te delen en te genieten van de natuur,” aldus Van Proosdij.

Voedselbos

Het Momentenbos is te vinden in de Nieuwe Driemanspolder en sluit aan bij het bestaande initiatief van het Voedselbos/Geuzegroen 'Adopteer een boom'. Van Proosdij is blij dat de gemeente zich heeft aangesloten bij het initiatief en zegt: "Met het adopteren van een boom draag je bij aan een groener Zoetermeer en maak je de stad mooier en gezonder voor toekomstige generaties. En dat is precies waar wij als CDA Zoetermeer voor staan."

Inwoners kunnen een boom adopteren via de website van het Voedselbos/Geuzegroen of door contact op te nemen met de gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.