Rechtvaardige samenleving

Een eerlijke samenleving: niet toekijken, maar aanpakken

Veel mensen maken zich zorgen over de samenleving. Het CDA deelt die zorgen. We zien in het nieuws steeds vaker gekke dingen. Zaken die niet eerlijk lijken. Niet goed voelen. Zoals een rechtszaak waar misschien wel recht wordt gesproken, maar geen rechtvaardigheid. Dat vinden wij zorgwekkend.

Als gezinspartij staat het CDA voor een andere koers. Wij willen dat grote misstanden worden aangepakt. Nu horen we nog te vaak 'daar gaan wij niet over' of 'ja het is nu eenmaal zo'. Dat is onacceptabel. De gemeente gaat niet over alles, maar kan wel degelijk een signaal afgeven. Over veiligheid, over zorg en ook over rechtvaardigheid.

CDA-plan

Aandacht voor het slachtoffer, niet voor de dader. In Zoetermeer verbieden we daders van ernstige misdrijven om te wonen in de buurt van het slachtoffer en/of de nabestaanden. Slachtoffers hebben al genoeg geleden.

Blokkeer zorginstellingen met topsalarissen. Zorggeld is voor goede zorg. Niet voor een directeur die boven de Balkenendenorm wil verdienen. Zorginstellingen die het geld toch steken in hun directie en niet in goede zorg en meer personeel, zijn niet welkom in Zoetermeer.

Flyer kant 1

Flyer kant 2

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.