Matthijs van der Hoeven

Fractielid

Ik zal mij voorstellen. Matthijs van der Hoeven, 42, getrouwd en drie kinderen. Geboren en getogen dorper. Hoewel wij ook nog een aantal jaar gewoond hebben op de Rijndijk wonen wij nu al weer wat jaren in het dorp.

Ik ben een kleine 20 jaar werkzaam geweest in het uniform. Eerst als beroepsmilitair bij de landmacht en later een overstap naar de politie in Den Haag. Daar heb ik onder meer als wijkteamchef gewerkt. Sinds een aantal jaren werk ik bij de Nationale ombudsman en help ik burgers op weg als het misgaat tussen hen en de overheid. 

Naast m'n werk ben ik actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging SJZ en geef trainingen aan de jeugd. Zowel mijn opa Adrie als mijn vader Leen zijn ook actief geweest voor de club. Daarnaast geef ik gastlessen Oorlog en Vrede op basisscholen en voor het vak burgerschap op het voortgezet onderwijs. Dit naar aanleiding van m'n eigen uitzendervaringen naar het voormalig Joegoslavië. Dit alles doe ik met veel plezier. 

Ik heb zelf een fijne en onbezorgde jeugd gehad in Zoeterwoude en dat gun ik eenieder. Niet voor jezelf bezig zijn, maar samen. Dat is waar ik voor sta en dat zie ik terug in de waarden van het CDA. 

Mijn focus ligt op veiligheid, jeugd, wonen en vrijwilligers.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.