Arnold de Weerd

Raadslid

Mijn naam is Arnold de Weerd en ben een geboren en getogen trotse Pessenaar. In het dagelijks leven werk ik als beleidsadviseur binnen het Sociale Domein. Eerst voor de gemeente Stadskanaal, maar sinds 1 februari 2022 voor de gemeente Coevorden. Als beleidsadviseur houd ik me bezig met onder meer de thema’s inburgering, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en Re-integratie. Daarnaast zit ik in mijn vrije tijd in het bestuur van de Protestante gemeente te Pesse, ik ben dus lid van de kerkenraad aldaar.

Ik ben al een aantal jaren betrokken voor de lokale afdeling van het CDA in Hoogeveen. De taak van volksvertegenwoordiger heb ik (nog) nooit uitgeoefend. Hopelijk gaat dit na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 wel gebeuren. Ik heb er namelijk veel zin in.

Waarom ik voor het CDA heb gekozen is voor mij eigenlijk heel logisch. In Hoogeveen heb ik gemerkt dat het CDA hier écht de middenpartij van de samenleving is.
Het CDA staat voor normen en waarden, stimuleren van bewonersinitiatieven en loopt er niet voor weg om zijn verantwoordelijkheid te nemen in het nemen van pijnlijke maar soms ook noodzakelijke beslissingen.

In de aankomende vier jaar wil ik me als volksvertegenwoordiger op tal van terreinen inzetten, maar zeker voor het verstevigen van het stelsel van sociale zekerheid: alle inwoners hebben recht op een goed vangnet als zij dit nodig hebben.
Voor inwoners met een laag inkomen is het namelijk steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Daar willen wij als CDA-Hoogeveen wat aan doen. Het is niet voor niets dat wij een wethouder Bestaanszekerheid willen hebben.
Daarnaast ga ik mij inzetten om de verbinding tussen mensen in de samenleving te versterken. Als de Coronacrisis ons één ding geleerd heeft, is het wel dat de mens niet gemaakt is om alleen te zijn. Het zou zonde zijn als mensen vereenzamen in onze mooie gemeente.

Tot slot wil ik hierbij mijn profiel afsluiten met de volgende slogan:

  • Met het CDA Hoogeveen gaan wij voor bestaanszekerheid voor iedereen, waar wij iedereen zien en waar iedereen meetelt in de Samenleving.

 

Portefeuille: WMO en werkgelegenheid
Mail: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.