Femke Koekoek

Raadslid

 

Ik ben Femke Koekoek, 36 jaar en samen met mijn man Peter woon ik in Hoogeveen. Ik ben geboren op de Veluwe en voor mijn studie Geschiedenis aan de universiteit van Utrecht ben ik destijds op kamers gegaan in Amersfoort. Na mijn afstuderen ben ik daar gebleven. Na 11 jaar in Amersfoort te hebben gewoond, wilde ik weer terug naar de Veluwe en kwam ik terecht in Elburg, in het midden van de vestingstad. Maar daar heb ik uiteindelijk niet lang gewoond, want niet lang daarna kwam ik Peter tegen en ben ik door de liefde, terechtgekomen in Hoogeveen. Ons huishouden is inmiddels uitgebreid met een vrolijke labradoodle met de naam Machiavelli. Omdat Peter en ik allebei zowel een geschiedkundige studie hebben gedaan als politiek actief geweest zijn, wilden we graag onze hond een historische naam geven met een kwinkslag naar het politieke. Voor de liefhebbers, Machiavelli was een politiek-filosoof uit Italië die gezien kan worden als de grondlegger van de politieke wetenschappen, en hij heeft veel nagedacht over (politieke) manipulatie. En onze labradoodle, hoe lief en schattig ze er ook uitziet, een kleine machiavellist is zeker. De naam zegt ook wie we zijn, liefhebber van geschiedenis, politiek en niet te vergeten, van Italië. Daarnaast staat ons huis vol met boeken, dus niet verwonderlijk dat ik een echte leesfanaat ben. Verder houd ik van koken, zwemmen en wandelen.

We wonen in Hoogeveen, in een mooi jaren ’30 huis tegen het centrum aan. Dat is natuurlijk gelijk ook de mooiste plek van Hoogeveen, maar de hele gemeente heeft mij positief verrast. De vele voorzieningen; de sportfaciliteiten, De Tamboer, maar ook de zaterdagmarkt en de heerlijke horeca. En dan is er nog de combinatie, die van de levendigheid van een kleine stad, maar met rust en natuur om de hoek.

De samenleving is verdeeld, en dat lijkt alleen maar toe te nemen. Mensen, partijen komen steeds meer tegenover elkaar en tegenover de overheid te staan, waarbij er geen wederzijds respect en acceptatie van verschillen meer mogelijk lijkt te zijn. Het lijkt ieder voor zich, terwijl we als samenleving verantwoordelijk zijn voor onze leefomgeving. Ik geloof in ‘het midden’ en in verbinding met elkaar, niet alleen de markt of alleen de overheid, maar wij samen. De kracht van de samenleving moet meer ruimte krijgen. Daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld, om vanuit het midden het vertrouwen te herstellen en het goede te zoeken voor Hoogeveen. Ik wil mij samen met andere partijen inzetten op de inhoud, het vertrouwen, oplossingen en positiviteit. En met welk doel? Om kinderen binnen onze gemeente een goede start te geven. Om schulden en generatiearmoede te bestrijden. En om een lokaal netwerk voor pleegzorg, ondersteuning en advies voor onze Hoogeveense kinderen en hun ouders op te zetten.

In Amersfoort ben ik 4 jaar raadslid geweest, waarbij ik mij met name heb ingezet voor jongeren en onderwijs(huisvesting), goede start voor kinderen en het milieu.

In het dagelijks leven ben ik als zzp’er werkzaam als interim-griffier en als politiek-bestuurlijk adviseur. Daarnaast ben ik lid van een rekenkamer en ben ik bestuurslid van Stichting Present Hoogeveen.

Ik geloof in Omzien naar Elkaar, vooral als het gaat om onze kinderen. Als onze kinderen of hun ouders in knel komen, moet de samenleving er zijn om te helpen. Daarom wil ik mij hard maken voor een lokaal Hoogeveens netwerk voor pleegzorg, ondersteuning en advies. Zodat onze kinderen binnen hun eigen sociale omgeving de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, of zoals het in sommige Afrikaanse landen gezegd wordt: ‘It takes a village to raise a child’.

Portefeuille: Sociaal domein en onderwijs
Mail: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.