02 april 2018

Even voorstellen... Karin Kappen uit Bovensmilde

Ik ben 52 jaar geleden geboren in Leeuwarden en heb een groot deel van mijn jonge jaren in Friesland doorgebracht. Vanaf mijn 19de heb ik gewoond in Groningen. Na nog wat omzwervingen in het Noorden ben ik neergestreken in Bovensmilde. Ik ben getrouwd met Jakob. En sinds een paar jaar maakt een leuke pubermeid deel uit van ons gezin.

Ik heb altijd gewerkt bij een bank. Tot vorig jaar. Ik heb een prachtige tijd daar gehad en veel geleerd. Ik heb in het begin met klanten samengewerkt. De laatste jaren waren directies en andere leidinggevenden mijn ‘klanten’. Samen met hen probeerde ik zo’n organisatie neer te zetten waar én de klanten én de omgeving én de medewerkers het beste tot hun recht konden komen. Altijd weer een grote uitdaging.

Een belangrijk onderdeel van mijn leven is ook het doen van vrijwilligerswerk. Dat doe ik al mijn hele leven. Naast dat ik dat belangrijk vind, vind ik het ook prachtig om te doen. Het geeft mij zoveel voldoening. Ik kan echt genieten dat we samen dingen bereiken. Grote en kleine dingen. De mooiste beloning is altijd de lach van de ander. Dat maakt alle inspanning goed.
Tot voor kort was ik toezichthouder bij St. Welzijnswerk Midden-Drenthe en lid van de WMO-raad. Ik ben daar nu mee gestopt. Ik ben immers nu lid van de gemeenteraad en dan past dat niet (mogelijke belangenverstrengelingen).
Maar er blijft nog genoeg over hoor!! Ik verveel mij niet.

Als je bovenstaande leest dan is er een belangrijke rode draad. Ik hou er van om dingen samen te doen. Dingen die er toe doen. Ook kijk ik naar mogelijkheden: wat kan wel? Ipv, dat kan niet. Het woordje MAAR probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Er was ooit eens een dominee bij ons in de kerk die zei: ”je bent niet in de wieg gelegd om er niet meer uit te komen”. Dat geeft mij energie om door te gaan.

Wat mij inspireert is het welzijn van mensen en de plekken waar mensen samenleven. Ik vind luisteren naar inwoners belangrijk en dat er beleid gemaakt wordt dat er toe doet. Dat betekent automatisch dat jij als individu of groep ook mee bepaalt hoe het beleid er uit komt te zien.
Met oog voor elkaar en de prachtige omgeving waarin jij en ik leven. Iedereen mag meedoen, want ieder mens heeft immers een eigen talent ergens voor.

Ik ga de komende 4 jaar mijn best doen. Ik weet dat ik het niet alleen hoef te doen. Samen met jou en met mijn Geloof zal het vast wel goed komen.

Groet vanuit mijn hart, Karin Kappen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.