29 januari 2018

Ik kan het niet alleen

De titel van deze nieuwsbrief is een lied van de popgroep de Dijk, maar deze titel kan men ook betrekken op de gemeente politiek. Het college en de raad kunnen het niet alleen, zij zijn de hulp nodig van hun partners. De afgelopen jaren heeft het college en ook de raad veel tijd en energie gestoken in de samenwerking met de ondernemers en inwoners van onze gemeente. Plannen, bedacht in het gemeentehuis, kunnen heel goed zijn, maar met behulp van deze partijen worden ze nog beter. En niet onbelangrijk ook het draagvlak voor de plannen wordt groter. Het is een andere manier van werken, die soms meer tijd kost, maar het heeft zeker resultaat. 

In de commissie Algemeen Bestuur van afgelopen donderdagavond waren er twee insprekers,  de heer T. Spoelstra namens de VRTB Midden-Drenthe  en de heer M. Mulder namens de Stichting Ondernemersfond Centrum Beilen. Onafhankelijk van elkaar spraken zij hun waardering uit voor de samenwerking met de gemeente de afgelopen periode en waren zij meer dan tevreden over de resultaten en de daar bij horende visies.  En dat is goed om te horen.

De inzet van het CDA voor de komende verkiezing zal dan ook zijn om deze manier van werken vast te houden en waar mogelijk nog meer toe te passen. Want wij kunnen het niet alleen, maar samen kunnen wij heel veel. Daarom Samen verder in Midden-Drenthe.

Jan Schipper

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.