15 januari 2018

Wat zal 2018 ons brengen?

Namens de CDA fractie van Midden-Drenthe wil ik u en jou via deze nieuwsbrief het allerbeste wensen voor 2018. Een verkiezingsjaar met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Samen met de CDA afdeling Midden-Drenthe zijn wij hier als fractie al bijna een jaar mee bezig. Het begint met het schrijven van het verkiezingsprogramma. Hiervoor hebben wij veel input gekregen tijdens onze bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten met belangenverenigingen en contacten met de inwoners van Midden-Drenthe. Als CDA fractie vinden wij de contacten in de samenleving zeer belangrijk en onmisbaar om de juiste besluiten te kunnen nemen in de raadsvergaderingen.
Ook moest de kandidatenlijst worden opgemaakt. Wij hebben een gevarieerde lijst wat betreft leeftijd, verdeling man/ vrouw en spreiding van kandidaten over onze gemeente.

Maar eerst nog even terug naar de afgelopen raadsperiode. Er zijn grote stappen gezet in het sociaal domein en op het gebied van participatie. Het was een spannende tijd, maar door ons positief en kritisch op te stellen hebben wij mede bereikt dat er nu een goed sociaal beleid is in Midden-Drenthe. Een beleid wat natuurlijk altijd nog meer verbeterd kan worden en wat ook na de verkiezingen zeker onze aandacht zal blijven houden. Een ander belangrijk punt is, dat er nu eindelijk een goed 10-jaren plan ligt voor het onderhouden van onze wegen en bruggen. Een wens die al vele jaren in onze verkiezingingsprogramma’s tot uiting kwam. De komende 10 jaar gaan wij een kleine 15 miljoen euro investeren in onze wegen. Ook zijn er op diverse plaatsen MFA’s gebouwd waarin de scholen zijn ondergebracht. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan de reconstructie van de dorpskern in Westerbork. Ook zijn er vele wijken en buurten opgeknapt. Een lang gekoesterde wens van het CDA was de rondweg om Westerbork, met een rotonde bij de kruising Brandenweg/Oosteinde. Zo zijn er nog veel meer zaken gerealiseerd waar het CDA zijn steentje aan heeft bijgedragen. Via het college waarin onze wethouder Gerard Lohuis zijn bijdrage heeft geleverd en via de raad waar wij als fractie onze rol opgepakt hebben. 

Maar nu staan de verkiezingen voor de deur en breekt er een nieuwe raadsperiode aan. Het CDA staat weer te trappelen om mee te doen in het college. Er liggen grote uitdagingen voor ons en het CDA wil bij de uitwerking van die uitdagingen graag mee aan het roer staan. Samen met de andere raadsleden en de inwoners van Midden Drenthe willen wij  ook de komende raadsperiode “Samen verder in Midden-Drenthe”.

Ons verkiezingsprogramma Samen verder in Midden Drenthe kunt u/jij vinden via de volgende link: d2vry01uvf8h31.cloudfront.net/Afdelingen/Drenthe/Midden-Drenthe/verkiezingsprogramma_2018.pdf

Marinus Louissen
Lijsttrekker CDA Midden-Drenthe

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.