Harry Sikkenga

Bestuurslid, Steun-fractie-lid, Commissielid Ruimte en Groen

Harry Sikkenga is een geboren en getogen Westerborker. Hij is 53 jaar, getrouwd en vader van twee tienerdochters. Harry werkt als data-analist bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen. Zijn werkachtergrond ligt in het analyseren van en optimaliseren van processen en diensten. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor de plaatselijke kerk, zwemvereniging De Valken en voor het CDA Midden-Drenthe.

"Politiek, is dat wel iets voor mij? Ik ben niet iemand die rollebollend zijn gelijk probeert te halen of veel belang hecht aan status. Ik houd van open en eerlijk en niet van politieke spelletjes. Toch zie ik dat de politiek echt het verschil kan uitmaken voor mensen. Ik woon graag in Westerbork en ik houd ervan om onze gemeente  een stukje mooier en beter te maken. Ik vind het belangrijk dat dat mensen geholpen worden en met plezier kunnen wonen en werken. Eerlijke politiek is op de inhoud en niet op de persoon spelen. Ik ben voor openheid en transparantie naar u toe, de raad en gemeente is er immers voor u!

Thuis vind ik het leuk om om te gaan mountainbiken, te fietsen of te wandelen. Ook als ik naar mijn werk ga pak ik het liefste de fiets. Ik geniet van de mooie omgeving en kan zo lekker mijn energie kwijtraken. De komende vier jaar wil ik mij graag inzetten voor goede en veilige fietspaden van en naar de scholen en het werk. Ook zet ik mij graag in voor een aantrekkelijke en veilige leefomgeving, ruimte aan elke vrijwilliger of vereniging die zich voor zijn omgeving wil inzetten en voldoende betaalbare woningen in elk dorp en voor elke doelgroep."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.