02 mei 2023

Begraafplaats Kruidenwijk biedt goede mogelijkheden om snel te beginnen met natuurbegraven in Almere.

Naar aanleiding van een amendement van het CDA om een natuurbegraafplaats te realiseren in een Almeers bos, waren Nienke Nieuwenhuizen en Kees Sanderse van de CDA-fractie uitgenodigd door Juriaan Hakvoort (beheerder van de begraafplaats) om een plek op de begraafplaats in de Kruidenwijk te bekijken, waar al op korte termijn natuurbegraven mogelijk kan worden gemaakt.

Natuurbegraven wordt steeds populairder in Nederland. Dit voorstel is destijds aangenomen en er zal onderzoek plaatsvinden naar een geschikt bos in Almere om natuurbegraven mogelijk te maken. Maar voordat dit allemaal is afgerond en er ook daadwerkelijk een natuurbegraafplaats in een bos is gerealiseerd, zijn we misschien jaren verder. Voor de korte termijn zijn er mogelijkheden voor het realiseren van een kleine natuurbegraafplaats op de begraafplaats in de Kruidenwijk.

Inwoners die in Almere begraven willen worden op een natuurbegraafplaats, moeten nu uitwijken naar bijvoorbeeld ‘t Gooi. CDA Almere wil dat Almeerders in hun eigen stad en omgeving hun laatste rustplaats midden in de natuur kunnen vinden. Daarom is het CDA enthousiast over het plan om snel te beginnen met natuurbegraven op de huidige begraafplaats. Het CDA gaat technische vragen stellen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.