07 maart 2024

CDA Almere compleet verrast door vertrek VVD

CDA Almere is met stomheid geslagen door het bericht dat de VVD uit de Almeerse coalitie stapt. ‘Dat de grootste partij van Almere de stad op dit moment zo in de steek laat is onverantwoord!’, stelt fractievoorzitter Nienke Nieuwenhuizen.

De samenwerking tussen de VVD en het CDA in Almere is altijd goed geweest. Juist ook op punten die door de VVD nu als breekpunt worden aangevoerd: gezond financieel beheer, ondernemersklimaat en ons huishoudboekje. CDA Almere heeft de afgelopen week meerdere pogingen gedaan om de VVD aan boord te houden en blijft nog steeds hopen op een bezinning van de VVD.’

Weglopen voor verantwoordelijkheid

‘De VVD loopt weg, nu het moeilijk wordt. De veelal door het Rijk opgelegde bezuinigingen gaan komen, de vraag is waar wij die het meest gaan voelen. De VVD wil kennelijk geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor deze bezuinigingen en liever roepen langs de zijlijn. Het CDA vindt een stabiel bestuur van groot belang voor de stad en zal haar verantwoordelijkheid nemen, zoals zij dat altijd heeft gedaan. 

Met het vertrek van de VVD, verliezen wij ook een ervaren, toegewijde en kundige wethouder. Wij betreuren het vertrek van Julius Lindenbergh enorm. Het frustrerende van deze dwaling van de VVD is dat de politiek nu weer bezig is met zichzelf, terwijl CDA Almere bezig wil zijn met de uitdagingen van de stad en onze inwoners’, sluit Nieuwenhuizen af.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.