Drugs


Cannabis is verslavend en schadelijk voor de hersenontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen. Het CDA pleit voor goede voorlichting op scholen voor de gevaren van cannabis. Streng moet worden opgetreden tegen dealen van cannabis. Sinds de jaren 70 wordt de illegale verkoop van cannabis al gedoogd. Het wordt tijd dat er eindelijk een eind komt aan dit gedrocht van gedogen.

Het coffeeshopbeleid dat bedoeld was om te reguleren en de georganiseerde misdaad buiten de deur te houden, is volledig mislukt. Het gebruik van cannabis neemt niet af en de georganiseerde misdaad is volledig verweven met de wietteelt en wietverkoop in coffeeshops. De praktijk in het buitenland leert dat volledig verbieden niet werkt, dus er zullen alternatieven gevonden moeten worden voor de huidige coffeeshops.

Experimenten met besloten clubs die wietteelt en wietdistributie intern regelen, kunnen overwogen worden. Wat het CDA betreft wordt er nu eindelijk afscheid genomen van het huidige coffeeshopbeleid en wordt de criminaliteit hard aangepakt.

Zolang er coffeeshops zijn, worden ze streng gecontroleerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.