Floriade

 
Het CDA is een groot voorstander van de Floriade. Het evenement in 2022 en vooral de vele activiteiten die in het kader van de Floriade georganiseerd worden, zorgen voor een geweldig promotie van de stad. Het gezamenlijk werken met grote wereldsteden op de Floriade aan een duurzame zelfvoorzienende stad geeft grote uitdagingen die niet in geld zijn uit te drukken. Door de combinatie van een groene stadswijk zijn de risico's beperkt, zeker in vergelijking met de grote kosten van afwaardering van bouwgronden. De voorlichting over de Floriade naar de burgers is onvoldoende geweest, waardoor veel onjuiste beelden zijn ontstaan.
Het Floriade-werkbedrijf vindt het CDA een grote stap in de goede richting. Hiermee kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk geholpen worden. De bijdragen van het bedrijfsleven, het Rijk, provincie, Amsterdam en de regio aan de Floriade zijn essentieel. Participatie van bewoners bij de inrichting van het gebied heeft prioriteit. In het kader van de Floriade is het goed om de scholen te betrekken bij initiatieven om meer voedsel in Almere te verbouwen.

De Floriade biedt grote kansen voor de werkgelegenheid en het aan het werk helpen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. De combinatie van evenement, de activiteiten er naar toe, en de woonwijk er na, geeft grote kansen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.