07 september 2020

Amarens Reitsma neemt afscheid als raadslid

Amarens Reitsma heeft maandagavond afscheid genomen als raadslid van het CDA in de gemeente Heerenveen. Zij zat sinds 2014 in de raad. 

In haar ontslagbrief schreef Reitsma: ,,Langs deze weg wil ik aangeven dat ik mijn zetel in de gemeenteraad opgeef ten behoeve van een opvolger. Bijna 7 jaar heb ik met veel plezier een zetel in de raad mogen innemen. Ik heb dit ervaren als een zeer leerzame en interessante periode. Het raadslidmaatschap is ook intensief. Het vraagt veel tijd, inzet en bovenal betrokkenheid. Voor mij is nu het moment gekomen om een andere weg te gaan. Om nieuwe ruimte te vinden waarin ik mijn ambitie en creativiteit kwijt kan. Om deze ruimte te creëren heb ik met name tijd nodig, en zoals eerder aangegeven vraagt het raadslidmaatschap veel tijd. Natuurlijk betekent het kiezen voor een andere weg ook dat je dingen achter moet laten. Dit maakt de keuze niet gemakkelijk. De onderlinge collegialiteit heb ik enorm gewaardeerd, en daarvoor wil ik onze fractie, de collega-raadsleden, het college en ook de gemeentelijke organisatie bedanken."

In de raad werd door burgemeester Tjeerd van der Zwan aandacht besteed aan de positieve bijdrage van Reitsma. Zelf sprak ze de raad ook nog even toe en sloot af met: ,,Ik vind de ontwikkeling van de raad in deze periode mooi en waardevol, als je bijvoorbeeld kijkt naar het raadsakkoord en het debat wat we daarover voeren."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.