18 mei 2021

Fractievoorzitter Sytse Brouwer vertrekt uit politiek

In deze weken loopt de sollicitatieprocedure voor een plek op de CDA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Stienser Sytse Brouwer wil graag aan zijn kiezers duidelijk maken waarom hij niet solliciteerde.

Al sinds zijn 18e is Sytse lid van het CDA en ook actief in de voormalige gemeente Leeuwarderadeel. Hij werd uit volle overtuiging lid omdat het CDA dé partij is die het midden houdt tussen een te grote overheid en te veel individualisme. De reden dat hij toch stopt als Raadslid heeft te maken met het feit dat zijn vrouw en hij 2 kleine kinderen hebben en de derde op komst is. Het werk voor de Raad is erg leuk, maar kost -naast zijn baan- veel tijd. Na 2022 wil hij meer tijd aan zijn gezin besteden.

Vanaf 2014 was hij lijsttrekker en fractievoorzitter van de fractie in de Raad van Leeuwarderadeel. De verkiezingen verliepen toen zeer succesvol voor het CDA, die een zetel won. Vanaf 2018 is Sytse fractievoorzitter van het CDA in Leeuwarden. Tot aan de verkiezingen van maart 2022 zal hij dat blijven doen. Het bestuur wil Sytse bedanken voor zijn “enorme betrokkenheid en inzet voor het CDA in de afgelopen jaren in Leeuwarden en Leeuwarderadeel”, aldus partijvoorzitter Agda Wachter.

Nu hij na 2022 stopt zal Sytse de partij niet verlaten. “Ik wie, bin en bliuw in echte CDA’er”, zegt Sytse zelf. Ook aan de campagne van 2022 zal hij volop meedoen.

Wethouder en partijleider Friso Douwstra vindt het erg jammer dat Sytse er na de verkiezingen mee stopt. “We gaan een échte, betrouwbare Christendemocraat en collega missen! Gelukkig blijft Sytse betrokken bij het CDA en blijft hij nu nog een jaar waarin we zullen optrekken naar de verkiezingen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.