17 september 2020

Het politieke seizoen is weer gestart!

In een samenleving met een groot aantal partijen heb je elkaar nodig. Als CDA zoeken we dan ook voortdurend de verbinding om daadwerkelijk relevante zaken in de gemeente Leeuwarden voor elkaar te krijgen. Naast het zijn van coalitiepartij en speler in de gemeenteraad Leeuwarden hebben we elkaar ook intern nodig.

Het is traditie dat fractie, wethouder en bestuur gezamenlijk het nieuwe politieke seizoen aftrappen. Dit keer op vrijdag 4 september in een aangepast programma ‘op afstand’, onder leiding van gids Frits Rijpma. De voormalig fractievoorzitter van de Christen Unie leidde ons door onze mooie stad met al haar historie en wetenswaardigheden. Via de Blokhuispoort naar de Tweebaksmarkt (inclusief bezoek aan de Statenzaal), van de Bonifatiuskerk naar de Joodse buurt en het geboortehuis van Mata Hari op de terp. Het thema van de rondleiding: een kijkje in de keuken van de wereldse macht, de bestuurlijke-, rechterlijke- en kerkelijke macht. Het elkaar weer fysiek kunnen zien voelde goed en geeft energie voor de uitdagingen die voor ons liggen. Hoe gaan we als gemeente Leeuwarden én wij als CDA bijvoorbeeld om met de gevolgen van de Corona-crisis, welke keuzes maken we op financieel gebied, hoe houden we voortdurend oog voor de mens en haar menselijke maat. Al met al het vooruitzicht van een ongewoon politiek jaar waarin lastige politieke keuzes voorliggen.

In de avonduren hebben we onder het genot van een hapje en een drankje afscheid genomen van de bestuursleden Ype Brouwer en Rinse de Groot. Twee drijvende krachten in het bestuur die hun steentje hebben bijgedragen, maar die de voorkeur hebben gegeven om hun tijd in te zetten voor de kerkelijke macht, een keuze die we vanzelfsprekend respecteren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.