06 maart 2019

We komen bij u op bezoek

Uitgerekend op 22 januari lag er voor het eerst deze winter een “dik” pak sneeuw en toch wilden we als CDA Leeuwarden aanwezig zijn bij de uitreiking van de dorpen- en wijkprogramma’s.

Glibberend over de rotondes verplaatsten we ons naar het Cambuurstadion, waar de koffie goed smaakte en we weer een heleboel wijkpanels/dorpsbelangen troffen. Deze avond is, lijkt het, de aftrap naar het seizoen van de jaarvergaderingen in wijken en dorpen.Men heeft z’n programma voor het komende jaar en legt verantwoording en vraagt input aan de bewoners.

Op vrijdag 22 februari zaten we in Friens in It Lokaaltsje. Als altijd gezellig, betrokken en creatief. Het werkwoord mienskip leeft hier volop. Waar een klein dorp groot in is: men had de prijs voor Bûtengewoan Berikber gewonnen. Een plattelandsdorp ziet het belang hiervan!!

Van het platteland naar de stad: op 26 februari was het CDA aanwezig in het Stendenhotel voor de wijkconferentie Wijkpanel MTV. Ook hier veel betrokken bewoners met hart voor hun wijk en al jaren actief binnen het bestuur en werkgroepen.

De komende tijd kunt u het CDA verwachten op uw jaarvergaderingen. We zijn graag aanwezig om te horen wat er leeft in buurt en wijk, want o.a. daar zitten we namelijk voor in de gemeenteraad. We kunnen misschien net dat druppeltje olie voor u zijn, om de machine weer soepel te laten lopen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.