Dit krijgt u allemaal niet van het CDA

Misschien heeft u iets gemist. U vraagt zich af, wat krijg ik niet van het CDA. Zo verkoopt het CDA in Leeuwarden geen knollen voor citroenen.

  • Van het CDA krijgt u geen belofte dat de minimumlonen in Leeuwarden met 40 procent omhooggaan. Het kan wettelijk niet dus het rijk vergoedt dat niet. Zo’n verhoging gaat u direct zelf betalen. Het leidt tot hogere kosten, meer belastingen en minder investeringen in zorg, onderwijs of bouwplannen.
  • U krijgt geen nieuwe Prins Hendrikbrug voor 7 miljoen en alle miljoenen die er nog bijkomen om de vaarwegen te verdiepen. Als er geld is, gaat het naar de oplossing voor de HRMK-brug (aquaduct) ten behoeve van verkeer en de scheepvaart, zodat zwaar verkeer uit de stad weggehouden kan worden. Dan gooi je het geld niet in het water, maar haal je dat uit het water.
  • Ook gaan we de veestapel in Leeuwarden niet halveren met allerlei plannen die de landbouw, werkgelegenheid en landschapsbeheer ernstig gaan schaden. Het ondermijnt de leefbaarheid van het platteland. We strijden tegen elke vorm van gedwongen reductie.
  • Cambuur is een geweldige voetbalclub. De gemeente heeft er alles aan gedaan een nieuw stadion mogelijk te maken. Meer kunt u niet van de lokale overheid verwachten. Vanaf nu is het echt aan de marktpartijen. Wij willen ook geld overhouden voor de vele andere sportclubs in onze gemeente.
  • U krijgt bij het CDA geen groter begrotingsgat waar de volgende generaties voor moet betalen. Het komt uit de lengte of de breedte. Het CDA wil de lasten voor burgers en ondernemers beheersen.
  • U krijgt wat ons betreft geen coffeeshops meer. Als het aan het CDA ligt gaan we het aantal coffeeshops eerst terugdringen, te beginnen met coffeeshops buiten de grachten. We zijn tegen nieuwe coffeeshops en legalisering van drugs. U krijgt van ons geen verhalen uit het progressief liberale sprookjesboek die vertellen dat legalisering leidt tot minder overlast. Wij weten dat het tegendeel waar is. Het trekt criminele organisaties juist aan en ondermijnt onze samenleving nog meer.
  • U krijgt van ons ook geen 52 winkelzondagen; geen zevende dag in het teken van consumptie, werk en drukte. Die dag is een cadeau met rust, ontspanning en recreatie, kerk, samenzijn en aandacht voor elkaar. We gunnen dat alle winkeliers en medewerkers van de kleinere winkels die niet tegen de ketens kunnen concurreren. Wie echt een duurzame samenleving nastreeft, kiest voor een dag consuminderen en sociale rust. We willen maandelijks een koopzondag met twee extra winkeldagen voor hoogtijdagen (december).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.