25 november 2010

BEDANKT SÚDWEST-FRYSLÂN!!!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Súdwest-Fryslân heeft het CDA 24,5% van de stemmen behaald en is daarmee de grootste partij in Súdwest-Fryslân. In de nieuwe gemeenteraad krijgt het CDA 10 van de 37 zetels.

Reactie van CDA-lijsttrekker Maarten Offinga op de uitslag:

'Laat ik met een groot woord van dank beginnen richting al die CDA stemmers die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt. Ik wil de CDA kiezers bedanken, maar ook feliciteren, omdat ze het lef hadden ons te beoordelen op onze lokale inzet en kandidaten. Onze campagne Dichtbij & Toekomsgericht is gewaardeerd en zal de inzet zijn bij de a.s. coalitieonderhandelingen. Dichtbij door te werken aan een gemeente die vertrouwd, laagdrempelig en aanspreekbaar is. Toekomstgericht door te werken aan een gemeente die weet wat nodig is en daar samen met de inwoners naar handelt.

Ten tweede wil ik alle CDA kandidaten en vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Met heel veel respect mocht ik afgelopen maanden ervaren dat heel veel mensen zich belangenloos hebben ingezet voor de christendemocratie. Naast mijn grote dank, plaats ik ook de grote verantwoordelijkheid die wij opnieuw gekregen hebben van de kiezer.

Namens het CDA zal ik op korte termijn gesprekken starten om samen met de andere politieke partijen te verkennen welke combinaties mogelijk zijn om een gezamenlijk bestuur te vormen. Tenslotte een opmerking over de opkomst van vandaag. Iedereen heeft het recht om te stemmen, dat is wat anders dan een plicht. Toch had ik vandaag gehoopt op een hogere opkomst. Mensen verdienen het om hun stem uit te brengen. Dit land is van ons allen, dat is een groot recht, waar je niet vaak genoeg gebruik van kunt maken".

 

De definitieve uitslag wordt vrijdag 26 november om 10.00 uur bekendgemaakt in het stadhuis van Sneek. De voorlopige uitslag is te vinden opverkiezingen.fusiesudwestfryslan.nl. Opvallend is dat de eerste acht kandidaten van het CDA allen voldoende voorkeurstemmen hebben. Op basis van de voorlopige uitslag en rekening houdend met voorkeurstemmen zijn de volgende raadsleden gekozen (lijst onder voorbehoud):  

1Maarten Offinga1963Workumzelfstandig ondernemer Legyon watertechnologie2Hans Visser1956IJlstdienstmanager vts Politie Nederland3Hans Hettinga1959It Heidenskipboer/regiovoorzitter van FrieslandCampina4Gea Akkerman-Wielinga1972SneekProjectmanager Portfolio Woningstichting5Jentje Steringa1946Bolswardadjunct directeur/leraar basisonderwijs6Douwe Attema1958Heegwethouder/waterschap7Gerard Huitema1957Witmarsumboer/voorzitter van de afdeling Wûnseradiel/Bolsward LTO Noord8Henk Jan Greven1949Sneekjurist bij een HBO-instelling16Uilkje Attema-de Groot1961Ferwoudewijkverpleegkundige11Petra van den Akker1978Sneekmondhygiëniste

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.