23 maart 2012

CDA bezorgt mensen een gezellige dag tijdens NL Doet

Vrijdag 16 maart hebben 5 mensen van de CDA fractie van de gemeente Súdwest Fryslân in de Zorgwoningen Anna Paulownastraat van Plantein meegeholpen om de bewoners een fijne dag te bezorgen. ’s Morgens ging men met een tiental bewoners en een aantal begeleiders van de zorgwoningen naar het nabijgelegen Fries Scheepvaartmuseum. Er wachtte hun daar een gastvrij onthaal met koffie en cake en vervolgens werd het prachtige museum bekeken.

 

 

 

Omdat het weer meezat werd daarna een lekkere lange wandeling gemaakt langs de Houkeslootpromenade en was men voor de lunch weer thuis. Na de lunch ging men met een groepje bewoners in het wijkgebouw Eekmolen schilderen met kleine kinderen, waar vooral de ouderen erg van genoten.
Er kan worden teruggezien op een hele geslaagde dag, de bewoners hebben genoten van het uitstapje en de aandacht en de medewerkers stelden de hulp van de vrijwilligers heel erg op prijs. Er is normaal helaas vaak te weinig tijd, geld en mankracht om extra activiteiten te organiseren.
Als je op zo’n dag hebt ervaren hoeveel voldoening het geeft om te helpen deze mensen een gezellige dag te laten beleven dan mag je terugkijken op een heel geslaagd initiatief.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.