31 oktober 2010

CDA-Lintjesregen verrast jongeren in Súdwesthoeke

Vanaf het weekend van 30/31 oktober heeft het CDA Súdwest Fryslân Jongerenlintjes uitgereikt aan dertig jongeren. De jongeren krijgen een jongerenlintje omdat zij zich de afgelopen jaren belangeloos hebben ingezet voor een ander. Het CDA Súdwest Fryslân start met deze uiting van waardering tevens haar campagne voor de a.s. gemeenteraadsverkiezingen van 24 november.

CDA-lijsttrekker Maarten Offinga maakte aan het einde van de dag bekend er wat hem betreft geen einde komt aan het lintje. “Naast het officiële Koninklijke lintje zou er in de nieuwe gemeente ook ruimte moeten zijn voor een jongerenonderscheiding”. “Jongeren zijn de toekomst van onze gemeente en verdienen ten volle onze aandacht. Het CDA merkt dat jongeren te vaak negatief in het nieuws komen en dat zij te vaak met overlast worden geassocieerd. Maarten Offinga: “Maar veruit de meeste jongeren zijn positief ingesteld en zetten zich actief in voor de samenleving”. “Vrijwilligerswerk is het cement van onze samenleving, wij waarderen dat enorm”. 

BolswardFerwoudeLollumSneekWorkumWoudsendIJlst

Kijk voor alle foto's in het fotoalbum

 

Bolsward

Zaterdagmiddag 30 oktober kreeg Henny Brouwer een Jongerenlintje uitgereikt door CDA-raadslid Doet Boermans in Bolsward. Henny was voorgedragen voor dit lintje vanwege haar grote inzet voor de St. Franciscusparochie. Een greep uit haar activiteiten:
 

begonnen als misdienaar, daarna acoliet en nu coördinator van de misdienaars en acolieten;vanaf het begin actief bij de jongerengroep 't Schakeltje (al 10 jaar!);de buitenschoolse catechese voor kinderen van 8 t/m 12 jaar;de parochienieuwsbrief;het jongerenweekend;lid van het parochiebestuurzingen bij Joachim

Het lintje werd vergezeld door een mooi boeket en taart. De taart werd door de aanwezige jongeren en CDA-ers met smaak genuttigd.

Ferwoude

Zaterdag ochtend tien uur stond voor de winkel waar Willem op zaterdag werkt een hele schare mensen. Zijn oude schoolmeester Jan van Asperen met zijn Rita en accordeon vergezelden de groep CDA ers. 
De totaal veraste Willem Stellingwerf uit Ferwoude kreeg uit handen van kandidaat gemeenteraadslid Uilkje Attema het lintje opgespeld. Samen met verschillende CDA’ers, waaronder lijsttrekker Maarten Offringa, werd Willem op zijn werk in Bolsward onderscheiden. Met het lintje werd Willem o.a. gewaardeerd voor zijn inzet voor een dorpsgenoot met een lichamelijke beperking. Samen met anderen neemt hij zijn dorpsgenoot mee naar allerlei activiteiten, immers Laurens Jan hoort ook bij de vriendenclub van de jongens. Na deze feestelijke onderscheiding werd er nog een kopje koffie gedronken en een stukje gebak erbij. Willem was helemaal beduusd, maar kon het zeer waarderen!! 

Avonds was dorpshuis de Djippert open, en werden Sytse Samuel de Witte, Edzer Hiemstra en Wiebren Age Stellingwerf nog verrast met een lintje. “Ik ben niet alleen," vertelt Willem, we doen het samen”. Hierna kwam een jongere uit Exmorra aan de beurt. Willem Jan Postma zet zich tevens belangeloos in voor de jeugd door te helpen bij het voetbal, kaatsen en afgelopen winter bij het schaatsen. In de Djippert werd daarna nog gezellig gepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Er was ruimte om mensen te woord te staan door de aanwezigheid van eveneens lijsttrekkerMaarten Offinga, en kandidaat gemeenteraadsleden Gerard HuitemaSjoerd KooistraReindert Jan Postma en Uilkje Attema

Lollum

Op 7 november zijn 's avonds na afloop van een themadienst over de inzet van de jongeren uit Lollum, Burgwerd en Hartwerd in Gisar,een klein plaatsje in Tadzjikistan de jongerenlintjes uitgereikt door Gerard Huitema en Sjoerd Kooistra aan Elske Koopmans, Gerlof Hellinga, Geatsje Pols, Dieuwke van Aken, Magdalena Folkerts, Anna Rixt Meekma, Jan Boschma, Anne Galama en Domien Hettinga. De dienst werd geleid door ds.Westra en handelde over de Barmhartige Samaritaan.

Na afloop was er een dia presentatie over het werk wat daar gedaan is. De negen jongeren zijn via World Servants in Tadzjikistan aan het werk geweest. De jongeren hebben watertanks schoongemaakt, een keuken opgeknapt, een doucheruimte gemaakt en betegeld, nieuwe hoezen om de matrassen gemaakt en de ledikanten opgeknapt. De kinderen daar zijn beziggehouden met spelletjes en versjes zingen en knutselen. Het negental stond onder supervisie van 5 meegereisde "ouderen". De hele reis is door henzelf middels verkoop van pennen en sponsoren bijelkaar gesprokkeld en er was zelf nog geld over om wat dingen meetenemen. Al met al een zeer lovenswaardige actie.

 

Sneek

Paul Grondsma uit Sneek kreeg een jongerenlintje uitgereikt door Jan Roelof Middeldorp. Sinds een flink aantal jaren organiseert Paul allerlei activiteiten op het veldje in de Hemdijk. Dat varieert van voetbalwedstrijden onderling, wijkwedstrijden, levend stratego, verschillende spelletjes speurtochten. Hij is er elke week te vinden en in de zomerperiode is hij er bijna elke avond. Door zijn enthousiasme, inzet en laagdrempeligheid hebben de jonge kinderen in de Hemdijk weer een leuke plek om naar toe te gaan. Als klap op de vuurpijl heeft Paul een paar weken een spokentocht door de wijk (Helwijk) georganiseerd. 80 kinderen en vele ouders beleefden een fantastische avond. Paul zorgt voor een leefbare wijk. 
 

Workum

Eline Brombacher en Magriet de Vries uit Workum kregen een jongerenlintje voor hun ontwikkelingswerk in Jamaica. Samen met anderen bouwden zij daar een school voor kinderen. Komend jaar vertrekken zij opnieuw naar het buitenland om anderen te helpen. CDA lijsttrekker Maarten Offinga sprak in zijn eigen woonplaats zijn waardering uit voor beide dames en prees hen voor hun inzet voor anderen in de wereld. Bij de uitreiking waren Hans Hettinga uit t’Heidenskip en Theunis de Vries uit Koudum aanwezig. De dames kregen naast een onderscheiding een taart en bloemen.

Eline over haar reis naar Jamaica

Deze zomer ben ik met de christelijke organisatie World Servants 3 weken in Jamaica geweest.
Hier heb ik met 28 andere jongeren en 9 stafleden een school voor 3 tot 6 jarige gebouwd. De school is erg belangrijk voor de plaatselijke bevolking, omdat er geen andere primary school in de omgeving is. Kinderen zouden dan met een bus naar een school verder op moeten, maar ouders hebben hier vaak geen geld voor of hebben dan (te) weinig geld voor voedsel.

 

Het mooiste van alles, is dat je een fantastische ervaring opdoet, doordat je bezig bent voor anderen en ziet hoe blij die mensen zijn met het werk wat je verricht. De lerares van de school kreeg bij de overdracht tranen van dankbaarheid in haar ogen. De slogan van World Servants: ‘bouwen aan jezelf, door te bouwen aan een ander’, is een perfecte omschrijving van wat een project inhoudt.

In de zomer van 2011 ga ik met Magrietweer op project, dit keer naar Ghana. In het noorden van Ghana, Nakpanduri, gaan we helpen bij het bouwen van een kliniek, waar World Servants al een aantal jaar mee bezig is. Wij gaan assisteren bij de bouw van ziekenzalen, spreekkamers voor de doktoren en nog een ondergrondse watertank. Ik kan nu al niet wachten tot het zover is, want wat is het een mooie ervaring en wat voelt het goed om zoiets te doen voor een ander.
Groetjes Eline Brombacher en Magriet de Vries

Woudsend

 Zaterdag 30 oktober 2010 werd het jongerenlintje van het CDA in Woudsend (gemeente Wymbritseradiel) door Hans Visser uitgereikt aan een zevental jongeren.Chris Rypma, Johan de Jong, Arend Kuipers, Siebren Stoker, Jurjen de Jong, Wander van der Pol en Boy Woude ontvingen het lintje in de voetbalkantine van Woudsend. Deze geweldige groep jongens zetten zich in om elk jaar, al 6 jaar, een beachvolleybaltournooi te organiseren voor de leeftijdscategorieën12 tot 16 jaar en 16+. Elk jaar zorgen ze voor een unieke happening en het evenement trekt jaarlijks tussen de 200 en 300 mensen. Overigens is het idee om dit te organiseren in een jeugdhonk ontstaan.
Deze jongeren zetten zich belangeloos in om voor de jeugd een geweldig weekend te organiseren, waarbij sport en ontspanning samengaan. Wij zijn trots op deze groep jongeren, die vol enthousiasme, durf, lef en met een dosis energie elk jaar weer dit weten te organiseren. Een klein detail, er wordt 280 m3 zand aangevoerd en ook weer keurig opgeruimd. Ook hier wordt de jeugd volop bij betrokken in de organisatie Hoezo, dat onze jongeren niet de handen uit de mouwen steken. Een knap staaltje werk jongens en we hopen dat jullie inzet en voorbeeld navolging krijgt in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân.

 http://www.woudsendonline.nl/uitgelicht137.htm

 

IJlst

Zaterdag 6 november 2010 werd het jongerenlintje van het CDA in IJlst (gemeente Wymbritseradiel) uitgereikt door Douwe Attema aan een tweetal jongeren. Door omstandigheden heeft dit niet plaats kunnen vinden op 30 oktober, maar desondanks wilden we deze twee jongemannen in het zonnetje zetten voor hun verdiensten. Als eerste was dit Nolke Waltje die zich jarenlang heeft ingezet voor het jeugdvoetbal (IJVC) in IJlst als coach, scheidsrechter, begeleider, organistor en noem maar op. Nolke is ook de jongste IJVC er die het certificaat juniorentrainer in zijn bezit heeft. De andere jongere is Lieuwe Sybesma die jarenlang actief is geweest in de muziek en wel bij Concordia en het jeugdkorps “Tusken de Noaten”. Lieuwe heeft zich ingezet om de muziek te promoten onder de jongeren door seizoensprogramma`s op te stellen, het opleiden en begeleiden in de muziek, regelen en organiseren van repetities en optredens en het coachen van jongeren bij hun zoektocht door de muzieknoten.

Twee jongeren die zich belangeloos en vol enthousiasme storten op de jeugd om hun te betrekken bij de muziek en de sport. In een volle kantine van de Utherne in IJlst werden de lintjes en een bos bloemen uitgereikt aan deze twee kanjers. Deze twee jongeren weten niet alleen de jeugd te motiveren, te stimuleren en enthousiast te maken, maar luisteren naar en hebben respect voor de jeugd Het CDA is trots op deze jongeren want zij nemen hun verantwoordelijkheid om jeugd te coachen en delen hun eigen ervaring met hen.
Lieuwe en Nolke, het CDA bedankt jullie voor deze geweldig enthousiaste inzet naar de jeugd!
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.