14 augustus 2012

CDA op koers naar 12 september

Hardzeildag 8 augustus 2012 zijn wij om 12.00 uur aanwezig bij Hotel/Restaurant De Oude Schouw in Akkrum waar een prachtige oude sleepboot klaar ligt om door ons als campagneteam van het CDA te worden versierd met vlaggen en banners. De bedoeling is rond te varen op het drukke vaarwater vanaf Akkrum via het starteiland en dan naar Sneek. En…. dat is geen straf want het is prachtig weer.

 

De eigenaar van de boot - voormalig CDA Tweede Kamerlid Roland Kortenhorst met zijn kinderen - heet ons van harte welkom aan boord en wij gaan voortvarend aan de slag om de sleepboot om te bouwen tot een heus CDA-bolwerk. Natuurlijk trekken wij allemaal een nieuw fris groen CDA-shirt aan zodat er een prachtig geheel ontstaat. Onder het motto “Samen kunnen wij meer” is de klus snel geklaard.

Het is gezellig aan boord: er wordt over allerlei onderwerpen gepraat en we krijgen veel aandacht van de langsvarende boten. “Ha CDA" horen wij dikwijls en sommigen steken de duim omhoog.

We varen naar Sneek waar we onder leiding van Sander de Rouwe in een flashmob ( d.i. een grote groep mensen die op een plek samenkomt en ook weer snel wegtrekt) via de kades en het hele drukke Oosterdijk verder het centrum intrekken. We strijken neer op een terras waar we alle aandacht voor het CDA opeisen.

 

Na een uurtje gaan we weer terug naar de boot waar we een heerlijke maaltijd nuttigen met stokbrood, zalm, salades, olijven en gezond fruit. We varen terug naar Akkrum en wij weten het zeker: het CDA is gezien door heel veel mensen.

Namens het campagneteam,
Rinske Poiesz
CDA Súdwest-Fryslân PR en Communicatie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.