22 maart 2012

CDA Súdwest-Fryslân in actie tijdens NL Doet

Een deel van de CDA fractie en de steunfractie (zie foto) heeft gekozen voor het project verhuizen van de Stichting PRESENT in actie als vrijwilligers voor de landelijke activiteit NL DOET.
Zaterdagochtend 17 maart is iedereen om 9.00 uur present op de locatie in Sneek. Een verhuizing van een lichamelijk gehandicapte man stond in de planning, die van 2 hoog verhuist naar de begane grond. Het is een bijzonder mooie lentedag en de sfeer zit er meteen in, de handen worden direct uit de mouwen gestoken van een prachtig NL DOET t-shirt. Dit t-shirt wordt uitgereikt door Christa van Koeveringe, coördinator van de Stichting PRESENT Sneek.

 

Van links naar rechts: Pieter de VriesTheunis de VriesBetty TammingaDouwe AttemaPetra van den AkkerUilkje AttemaRinske Poiesz

 

De (steun-)fractie is goed voorbereid: 2 steekwagentjes, een grote bus en nog een grote hoge auto. Er staat nogal wat handel en we zullen wel een aantal uurtjes zoet zijn. Twee trappen op en twee trappen af met banken, tafels, kasten en ga zo maar door. Bus in en bus uit en het nieuwe appartement inrichten. De mannen zijn voor het zware spul en de dames voor de lichte spulletjes, al staan de dames hun mannetje ook wel! De nieuwe bewoner met zijn familie doen ook hun uiterste best en zorgen ervoor dat met een lach en een grap de sfeer opperbest is.

 

Natuurlijk genieten we een koffiepauze met iets lekkers erbij om de inwendige mens te versterken. Een meegenomen lunch wordt lekker buiten in het zonnetje genuttigd, de laatste loodjes worden gedaan , een sopje door de spulletjes en klaar is Kees! We kunnen terugzien op zeer nuttige en mooie dag waarin we voor de medemens goed werk hebben verricht.
We worden dan ook uitgezwaaid door een dankbare familie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.