13 maart 2011

CDA Súdwest Fryslân tegen bezuinigingen WSW

De CDA-fractie heeft afgelopen donderdag 3 maart, tijdens de raadsvergadering mede het initiatief genomen om een motie in te dienen tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening (WSW). De CDA-raadsfractie heeft in eenbrief aan de CDA-fractie in de Tweede Kamer haar ongenoegen uitgesproken over het nu gevoerde beleid.

Het CDA Súdwest Fryslân is van mening dat het kabinet te eenzijdig gaat bezuinigen op de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening). De gevolgen worden onderschat wanneer men gaat bezuinigen op het sociaal werk in onze gemeente, maar ook landelijk.

Bijvoorbeeld mensen die bij Empatec of Carparis in dienst zijn, kunnen hun werkplek kwijt raken. Het huidige kabinet neemt de sociale werkvoorziening niet serieus en onderschat het belang van deze voorzieningen.

Dit betekend voor deze doelgroep dat zij mogelijk terug vallen in het oude gedrag wat leidt tot overlast en verveling, omdat de structuur die het sociaalwerk hen geeft, komt te vervallen.

Wat ook dreigt is een verhoging van de kosten van gezondheidzorg, omdat men meer klachten krijgt over hun gezondheid.

 

Het CDA Súdwest Fryslân is van mening dat mensen die om wat voor reden ook in de WSW terecht komen niet op deze wijze behandeld kunnen worden. Het is een Bijbelse opdracht voor ons als CDA om deze mensen bij te staan in hun zoektocht naar een beter bestaan.

 

Daarnaast zijn wij als CDA van mening dat de landelijke overheid de bezuinigingen teveel afschuift op de gemeentelijke overheden, dit is niet redelijk en daar zijn wij tegen.

 

Raadscommissie leden Boarger en Mienskip fan it CDA, Uilkje Attema, Petra v/d Akker. Jan Roelof Middeldorp, Anneke Koster en Pieter Greidanus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.