24 november 2010

Dichtbij & Toekomstgericht in 10 Punten

Het CDA is een moderne christendemocratische volkspartij waarbij de gemeenschap centraal staat. Daarom staan wij voor de volgende 10 punten:

De nieuwe gemeente is er voor het behoud van de identiteit van stad en platteland. Het CDA staat voor een gemeente die dichtbij & toekomstgerichtis.Het CDA wil voor elk dorp en elke wijk een eigen gemeentelijke ambassadeur.Het CDA is een gezinspartij die opkomt voor de (kleine) scholen, kinderopvang en zorg draagt voor een laagdrempelig centrum voor jeugd- en gezin.Ondernemers krijgen de ruimte: met hen verminderen we regels en staan we voor(duurzame) ontwikkeling .Jongeren doen mee. Er komt een jongerenraad en onderscheiding voor jongeren die zich inzetten voor de samenleving.Wijken en dorpen moeten verkeersveilig zijn: taakstraffen in de wijk voor hardrijders.Passende woningbouw voor starters, gezinnen en ouderen.Het CDA is sociaal en betrokken voor wie niet kan, maar streng voor wie niet wil.We doen het samen: vrijwilligers, ouderenzorg, WMO platform en dorpen en wijken. De Friese taal en cultuur koesteren we, inclusief onze sporten, monumenten en kerken.

Het CDA is Dichtbij & Toekomstgericht in heel Súdwest Fryslân.

Lees hier wat het CDA wil bereiken in:

BolswardNijefurdSneekWûnseradielWymbritseradiel

Onze ideeën voor Súdwest Fryslân zijn vastgelegd in ons verkiezingsprogramma "Dichtbij en Toekomstgericht". U kunt het hieronder in het Nederlands en Frysk downloaden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.