06 januari 2011

Raad steunt CDA-voorstel Jeugdadviesraad

In de eerste raadsvergadering, op 3 januari 2011, van de gemeente Súdwest Fryslân, is het eerste initiatiefvoorstel van het CDA aangenomen! Het initiatiefvoorstel is een intentieverklaring van de nieuwe gemeenteraad om een jeugdadviesraad (JAR) op te zetten. Een jeugdadviesraad geeft gevraagd maar ook ongevraagd advies over zaken die hen en de politiek aan gaan. In de ‘oude’ gemeente Wymbritseradiel was al een jeugd advies raad actief. De enthousiaste jongeren uit Wymbritseradiel staan te trappelen om hun werk in de nieuwe gemeente verder vervolg te geven.

De intentie verklaring moet er voor zorgen dat er over twee maanden een voorstel voor een jeugd advies raad ligt waarover de gemeenteraad een besluit kan nemen.

Voor het CDA is het van belang dat inwoners, en dus ook jongeren, van de nieuwe gemeente kunnen mee praten en denken (participeren) over hoe de gemeente ingericht moet worden. De visie van jongeren moet daarbij serieus genomen worden. Zij zijn degene die de toekomst moeten maken!

Doordat de gemeenteraad van Súdwest Fryslân 3 januari positief heeft ingestemd met de intentie verklaring laat zij zien dat zij openstaan voor een dialoog en voor adviezen van de jongeren uit haar gemeente en dat zij de jeugd in haar gemeente serieus neemt!

 

Petra van den Akker

Raadslid CDA Súdwest Fryslân

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.