18 december 2020

Raadspraat: Lichtvisie Bolsward een mooie samenwerking!

Aan het innemen van een standpunt gaat heel wat vooraf. We lezen de stukken grondig door, gaan in gesprek met betrokkenen en overleggen veelvuldig.
In deze terugkerende rubriek legt CDA Súdwest-Fryslân nog eens helder uit hoe ze aankijkt tegen een raadsonderwerp en vooral waarom.  Dit keer is steunfractielid Jacoline Engelmoer aan het woord:

‘Lichtvisie Bolsward een mooie samenwerking!´

Zoals velen weten is er veel beweging in Bolsward. Het Cultuur-Historisch Centrum de Tiid is al vergevorderd en de Appelmarkt en Marktplein zijn in een nieuw jasje gestoken. In dat kader is ook verlichting een onderdeel. Daarvoor is een lichtvisie Bolsward opgesteld. Alle stakeholders (bewoners, ondernemers, Platform Bolsward, Bolsward Historie, gemeente met medewerking van het Nederlands Licht Instituut) in Bolsward zijn hierbij betrokken. En dat maakt dit een mooie samenwerking zoals we het graag zien. Het bespreken van een onderwerp als deze waarvan we weten dat het draagvlak heeft is eenvoudig omdat je dan naar de feiten kunt kijken zoals ze ervoor liggen. De kosten, de doorlooptijd en de gevolgen/consequenties. Wat zijn die dan in deze? De kosten van de functionele verlichting, gevelverlichting en het aanlichten van de bruggen, want daar gaat de vraag nu over, passen in de begroting die er reeds ligt. Want de functionele verlichting komt uit de begroting Bolsward en de overige kosten worden betaald door de co-eigenaren van de lichtvisie. Er wordt ook niet meer gevraagd, nee er wordt alleen gevraagd om aanleggen van de bedrading te vervroegen omdat de straten Marktstraat/ Jongemastraat nu al open liggen (riolering) en het verstandig is dat niet weer te hoeven doen in korte tijd (eerste kwartaal 2021). Komende raadsvergadering wordt hierover gestemd. We verwachten dat dit door de raad zal worden aangenomen.

Wil je verder praten met het CDA? Dat kan! We gaan graag het gesprek aan. Stuur een mail naar [email protected] en wij nemen contact met je op.

  • Jacoline Engelmoer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.