03 juni 2021

Vergaderen in coronatijd

We hebben inmiddels al bijna 15 maanden met coronamaatregelen te maken en zijn in afwachting van een versoepeling van deze maatregelen. Ook wachten we op de steeds verder stijgende vaccinatiegraad. We zien de ongeduldigheid in de samenleving toenemen, ook in onze eigen geledingen. Net als bijna iedereen zijn de meeste mensen klaar met digitaal vergaderen. Je mist even een praatje vooraf en na afloop bij de deur. En op de één of andere manier is het twee keer zo vermoeiend als een ‘’gewone’’ vergadering.

Wat was eigenlijk gewoon? Gaan we elkaar ooit nog weer een hand geven?  In de krant stond onlangs een artikel over mensen die bang waren dat ze hun sociale vaardigheden kwijt waren. Ze zagen ertegenop om zich weer in groep te begeven omdat ze twijfelden of ze dat nog wel konden. Nou denk ik niet dat sociale vaardigheden zo snel wegebben. Als je ze voor corona niet had, heb je ze nu waarschijnlijk ook niet. En als je ze wel had, heb je ze vast nog steeds. Misschien zijn ze wat roestig maar met wat oefenen zijn ze er zo weer.

We zullen ze hard nodig hebben in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Die komen sneller dichtbij dan we denken. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. We houden u op de hoogte en doen t.z.t. vast weer een beroep op u om waar mogelijk een steentje bij te dragen en de handen uit de mouwen te steken in de campagne!

Namens het bestuur van CDA Súdwest-Fryslân,
Bianca Domhof
Secretaris

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.