21 februari 2023

Wat gebeurt er met Avondrust in Makkum?

Wat wordt de toekomst van woonzorgcentrum Avondrust in Makkum? Het CDA in de gemeente Súdwest-Fryslân wil duidelijkheid.

Avondrust is een begrip in Makkum en omstreken, maar niet voor lang meer. Het woonzorgcentrum van Patyna verhuist naar een nieuwe plek op de voormalige fabriekslocatie van Koninklijke Tichelaar in Makkum. Patyna huurt het pand van woningcorporatie Elkien dat het verkoopt zodra het nieuwe onderkomen klaar is.

Het CDA schrijft dat Makkum verbonden is met de schitterende plek van Avondrust aan de IJsselmeerdijk. Mensen uit het dorp treffen elkaar daar. Dat kan in het restaurant zijn, in de tuin van het huis, de dorpstuin en dierenweide die erbij hoort of de jeu-de-boulesbaan. Een werkgroep in Makkum maakt zich sterk voor het behoud van het pand dat geschikt gemaakt kan worden als woonplek voor diverse doelgroepen.

Het CDA wil weten hoe het overleg van de gemeente met de werkgroep verloopt en of Plaatselijk Belang hierin ook een rol speelt. De partij wijst erop dat in Makkum een groot tekort aan starters- en seniorenwoningen is. Ook willen de CDA’ers weten of de gemeente voorwaarden heeft gesteld aan de verkoop van het gebouw door Elkien en wanneer de verhuizing van de Kerkeburen naar de Turfmarkt plaatsvindt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.