Dity Zuidwijk-van Lenthe

Fractievoorzitter/-secretaris

Geboren en opgegroeid tussen de hoge bomen in het centrum van het mooie Brummen. Zonder dat ik mij dat toen realiseerde heeft die omgeving mij een goed en veilig gevoel gegeven in mijn jeugd en heb ik mooie herinneringen aan die tijd. Ook mijn lagereschooltijd op de Wilhelminaschool in Brummen heeft daaraan bijgedragen.

Na de lagere school fietste ik elke dag naar het Baudartius College in Zutphen. Daarna heb ik gekozen voor de Pedagogische Academie in Deventer. Met veel enthousiasme heb ik vervolgens een aantal jaren voor de klas gestaan.
 
In 1976 getrouwd en samen hebben we drie kinderen en inmiddels ook vier, nog jonge, kleinkinderen. Na wat omzwervingen wonen we sinds 1986 weer in Brummen en al weer 22 jaar met veel plezier in de woonwijk Elzenbos in Brummen.

Na het onderwijs wilde ik graag in een andere sector aan de slag. Het werd een baan in de financiële administratie in de zorg. Ik heb me omgeschoold in de avonduren en na 1991 had ik een drukke fulltime baan als financieel eindverantwoordelijke bij een grote zorgorganisatie, waar ook de woonzorgcentra Tolzicht in Brummen en De Beekwal in Eerbeek deel van uit maken. 

Mijn belangstelling voor de lokale politiek is ontstaan tijdens mijn werk. Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat voorzieningen in de zorg goed geregeld zijn voor mensen die ervan afhankelijk zijn.
In 2016 ben ik gestopt met werken en toen was er tijd voor de lokale politiek!
Ik wilde mij gaan inzetten voor de inwoners van de gemeente waar ik al zo lang woonde. Al snel was het contact met het CDA Brummen-Eerbeek gelegd. Ik ben in de zomer van 2016 als notulist van de CDA-fractie aan de slag gegaan en doe dit nog steeds. Een zeer leerzame periode kan ik wel zeggen!

Ik heb voor het CDA gekozen, omdat ik achter de visie van het CDA sta.
Belangrijk voor mij is:
- dat iedereen in de samenleving op zijn of haar manier mee kan doen!  
- dat we werken aan een gemeente die we door willen geven!
- dat iedere ondernemende inwoner een kans moet krijgen!
- dat burgerparticipatie hoog in het vaandel staat!  
en:
- dat in Brummen, Eerbeek, Hall, Oeken, Leuvenheim en Empe mensen met veel plezier wonen, werken en recreëren. Dit moeten we koesteren! En behouden wat goed gaat. 

Samen met het CDA-team zet ik mij in voor een gemeente die tegen een stootje kan!  

Dity Zuidwijk-van Lenthe
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.