Dity Zuidwijk-van Lenthe

Fractielid / -secretaris

Getrouwd, drie kinderen en inmiddels acht kleinkinderen. En na wat omzwervingen wonen we weer met veel plezier in Brummen.

Opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, heb ik me later, na een aantal jaren avondstudie, fulltime ingezet als financieel eindverantwoordelijke bij een middelgrote zorgorganisatie. Maar inmiddels ben ik met pensioen.

Mijn belangstelling voor de lokale politiek is ontstaan tijdens mijn werk. Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat voorzieningen in de zorg goed geregeld zijn voor mensen die ervan afhankelijk zijn. En daar wil ik me graag nog een periode voor inzetten, zeker nu de gemeente verantwoordelijk is voor zorgtaken zoals WMO, Jeugdzorg en Beschermd Thuis. 

In de zomer van 2016 ben ik voor de CDA-fractie aan de slag gegaan. Een zeer leerzame periode met fantastische mensen kan ik wel zeggen!

Voor de raadsperiode 2018-2022 mocht ik lijsttrekker zijn. En ook nu voor nieuwe raadsperiode 2022-2026. Heel eervol en graag wil ik dit werk nog 4 jaar voortzetten, Brummen heeft veel te doen.

Ik heb voor het CDA gekozen, omdat ik achter de uitgangspunten van het CDA sta.
Belangrijk voor mij is dat :
- iedereen in de samenleving op zijn of haar manier mee kan doen! 
- we samen werken aan een duurzame en groene gemeente om door te kunnen geven aan volgende generaties
- we zorgen voor passende huisvesting voor jonge mensen, gezinnen en ouderen
- burgerparticipatie hoog in het vaandel staat!  
en:
- we veilig kunnen wonen, werken en recreëren in de gemeente Brummen. Dit moeten we koesteren. En behouden wat goed gaat! 

Samen met het CDA-team zet ik mij graag opnieuw in voor een gemeente die tegen een stootje kan!

 

01-02-2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.