Harmen Pelgrum

Voorzitter bestuur

Na ruim 10 jaar in Utrecht te hebben gewoond, ben ik weer terug in het oosten van het land. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Warnsveld, waar ik maatschappelijke betrokkenheid in het verenigingsleven en politiek met de paplepel ingegoten gekregen heb.  

Sinds 2020 woon ik met mijn vrouw Petra en onze drie kinderen op een prachtige plek aan de rand van Eerbeek. We voelen ons steeds meer thuis in Eerbeek, al merk je wel dat corona het wel lastiger maakt om nieuwe mensen te leren kennen.  

In Utrecht waren mijn vrouw en ik beide betrokken bij het CDjA en CDA. Zoals het bij een brede middenpartij hoort, hebben ook wij mooie discussies aan de keukentafel over allerlei maatschappelijke onderwerpen. 

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest wat er om mij heen gebeurt en volg (ruimte) veranderingen om me heen vol belangstelling. Dit leidde tot de studiekeuze ruimtelijke ordening en planologie en een master vastgoedkunde. Na een aantal jaar in gebiedsontwikkeling, wilde ik meer van de besluitvormingsprocessen weten. Daarom heb ik in de avonduren de master bestuurskunde gevolgd. 

Na een heel aantal jaren werken in project- en programmabeheersing, op grote infrastructurele projecten, werk ik nu als ZZP-er o.a. bij een organisatie die zich richt op gebiedsontwikkeling van het landelijk gebied in de regio Utrecht. Het leuke van deze klus is dat ik te maken heb met vrijwel alle maatschappelijke vraagstukken van de huidige ruimtelijke ordening (nieuwe omgevingswet, duurzame landbouw, energietransitie, stikstof, waterproblematiek, stedelijke druk, sociale veranderingen enz.)  

Ik ben CDA lid geworden omdat ik me herken in de vier uitganspunten van de partij en vormen voor mij een stevige basis voor een samenleving  waar in ik wil wonen en andere gun. 

Ik kijk er naar uit om de komende jaren de gemeente Brummen, en u als bewoner, beter te leren kennen en het gesprek aan te gaan. Met een luisterend oor en nieuwsgierig naar uw perspectief! 

 

01-02-2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.