Ronald Boerefijn

Fractielid

In het vroege voorjaar van 1957 werd het bloemkwekergezin Boerefijn verblijd met de geboorte van een zoon. Het was de vierde zoon. Een meisje en drie jongens waren hem al voor gegaan. Opgegroeid in de Oude Leede, een buurtschap in de gemeente Pijnacker, wat gelegen is tussen Rotterdam en Den Haag. Een prachtig buiten gebied, met in de polder boeren ondernemers en langs de dijken groenten en bloemen kwekers.

Na de lagere school een technische opleiding gevolgd. Omdat er weinig werk was in de bouw halverwege de jaren 70 aan het werk gegaan in de glastuinbouw. In 1980 getrouwd en samen hebben we drie kinderen gekregen, een meisje en twee jongens. In 1984 zijn we voor ons zelf begonnen in de orchideeënteelt op een huurbedrijf.
In 1987 een eigen glastuinbouw bedrijf gekocht in de gemeente Berkel en Roderijs alwaar we rozen teelden tot 2003. Helaas moesten we daar plaats maken voor de uitbreidingsplannen van de gemeente Rotterdam. De polder waar ons bedrijf gevestigd was, had een aanwijzing gekregen van het Rijk en bestempelt als Vinex locatie. Op ons terrein moesten wegen, huizen en een multifunctionele ruimte komen. Nood gedwongen moesten we uitkijken naar een nieuwe locatie.
Eind 2003 een agrarisch bedrijf gekocht in Hall. Ruim twee jaar bezig geweest met opbouw van een nieuw bedrijf met woning op deze locatie. Op dit moment wordt er uitsluitend maïs verbouwd. De bedoeling is nog steeds bollenteelt, maar dan moet het agrarisch klimaat in deze sector eerst beter worden. Mijn vrouw is fulltime werkzaam in het onderwijs. Dit geeft als voordeel dat er ook op dit beleidsvlak enige kennis in huis is.
Kerkelijk meelevend in de PKN gemeente te Eerbeek. Actief in het verenigingsleven. In 2009 betrokken geraakt bij de gemeentelijke politiek, en gevraagd om mee te doen met het CDA in de gemeente Brummen.
Ambities in de politiek zijn(zeker gezien de agrarische achtergrond) alles wat met het buitengebied en natuur te maken heeft. Ruimtelijke ontwikkeling en beheer is dan ook mijn specialisatie. Verder is er een brede belangstelling voor de andere zaken binnen de gemeente Brummen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.