08 november 2019

Beelden zeggen meer dan woorden

De gemeente Nunspeet staat aan de vooravond van wat waarschijnlijk het grootste gemeentelijk project ooit gaat worden; de herontwikkeling van het gehele stationsgebied inclusief de onderdoorgangen onder de spoorlijn.

Het wordt een megaproject in omvang, in de effecten daarvan en ook in financiële zin. Projectwethouder Marije Storteboom en haar projectteam hebben er een dagtaak aan om alle plannen uitgewerkt te krijgen en, niet onbelangrijk, ook het financieringsvoorstel daarvan rond te krijgen. Dat laatste gaat best de goede kant op. Pro Rail, de provincie en het Rijk hebben als co-financierdes zich al aan het project verbonden. Maar het helemaal financieel dicht krijgen is nog wel een grote uitdaging en een zoektocht in de scala van potentiële subsidiemogelijkheden.

De CDA-fractie werkt actief aan die zoektocht mee door CDA Kamer- en Statenleden uit te nodigen om hier in Nunspeet te komen kijken en hier ter plekke een beeld te krijgen van hoe Nunspeet het stationsgebied wil gaan herinrichten. 2de Kamerlid Mustafa Amhaouch en de Statenleden Daisy Vliegenthart en Hans van de Ark hebben zich door Marije Storteboom laten bijpraten en hebben het stationsgebied bekeken. Er zijn veel vragen en evenzoveel antwoorden die door het ter plekke zien nog eens versterkt werden. “Zo’n bijeenkomst als vandaag geeft duidelijk aan waar de gemeente Nunspeet mee bezig is en elke externe steun op welk moment en plaats dan ook is in het voordeel van de gemeente” aldus Koos Meijer, fractievoorzitter van CDA Nunspeet.

En dat beelden meer zeggen dan woorden werd benadrukt door het gezelschap mee te nemen naar het viaduct Vennenpad over de A28. Omringt door de bosrijke omgeving werd het iedereen duidelijk wat de voorgenomen kaalslag door Rijkswaterstaat zou kunnen gaan beteken. Gelukkig komt er steeds meer tegendruk om die bomenkap niet of in ieder geval anders te gaan doen. Vandaag zijn er door de CDA-fractie van de 2de Kamer wederom vragen daarover aan de minister gesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.