01 juli 2021

Column in HaH 6 juli door Koos Meijer

Beeldvorming

We beleven als CDA'ers een roerige tijd en dat doet de beeldvorming van het CDA geen goed. Natuurlijk weten we dat heel veel mensen in diverse media heftig reageren op dat wat er wel of niet binnen het CDA gebeurt. Het ‘vrij’ invullen van een krantenkop of een paar uitspraken van diverse personen geven daar uitgebreid vulling aan.

Het bestuur en de fractie hebben in een open setting elkaars mening over deze ontwikkelingen gedeeld in de wetenschap dat het landelijke beeld vaak en een veelal onterechte weerklank op de lokale afdeling krijgt. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het juist nu belangrijk is om in contact te blijven en elkaar te steunen. Actief ons waardevolle christendemocratische gedachtegoed uit te dragen, nu en in de toekomst.

Voor ons geldt dat we ons blijven inzetten voor een eerlijke en sterke economie. Voor een veilige, inclusieve samenleving voor alle inwoners van Nunspeet. Met balans tussen leren, werken en zorgen. Waar de menselijke maat voorop staat. Waarin we ons niet laten leiden door de waan van de dag, maar als rentmeesters werken aan een duurzame wereld voor de volgende generatie. Daar staan we voor, daar mag iedere kiezer ons nu en straks op aanspreken.

Over een goede acht maanden zijn er gemeenteraadsverkiezingen, belangrijke verkiezingen voor ons. Onze fractie en fractieondersteuners werken dagelijks om het CDA lokaal sterk neer te zetten waarbij het motto is praten met de inwoners en niet over de inwoners.

Samen optrekken!

Om ons als een lokale politieke partij met een landelijke en provinciale binding te presenteren blijft de officiële naam CDA Nunspeet en daarmee koesteren wij de uitgangspunten van CDA. Als CDA Nunspeet Lokaal gaan wij door met ons vooral te concentreren op de lokale en deels regionale problematiek en uitdagingen.

Wij roepen alle leden, sympathisanten en iedereen, die ons op welke manier dan ook steunt, op om in deze roerige CDA-tijden ons niet de rug toe te keren, maar CDA Nunspeet Lokaal blijvend te steunen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.