11 maart 2022

De cirkel is rond

Een van de CDA Lokaal aandachtspunten is dat het gemeentebestuur zich blijvend proactief inzet voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat in de gemeente Nunspeet. Dat die inzet er al is,  is duidelijk. Veel bedrijven hebben zich (opnieuw) in de gemeente Nunspeet gevestigd of hebben zich fors uitgebreid en vernieuwd. Een aansprekend voorbeeld daarvan is te vinden in Elspeet op de ‘kop’ van het toekomstige bedrijventerrein.

Bakker Piet, een regionaal bekend bakkersbedrijf, opent volgende week de deuren van een imposante en ultramoderne bakkerij annex bakkerswinkel en lunchroom. Het ondernemersechtpaar Esther en Ronny van der Horst laten hiermee wederom zien, nadat zij al de supermarkt Plus hadden gebouwd, dat visie, durf en doorzettingsvermogen hun niet vreemd is.

CDA Lokaal is blij met ondernemers die dit voor elkaar krijgen en belangrijk zijn voor een grote positieve impuls van de lokale economie en bedrijvigheid in Elspeet. CDA Lokaal mocht een paar weken geleden, samen met de CDA-Statenleden   Daisy Vliegenthart en Hans van Ark, al een kijkje nemen in de toen nog in aanbouw zijnde bakkerij.

Op zo’n bezoek kom je niet met lege handen.

Symbolisch heeft onze lijsttrekker Wichert Stoffer een winterroos aangeboden, maar daarbij de belofte gedaan dat die roos vervangen gaat worden door een bijenboom, voor de kenners een Tetradium Danielli. En die boom is nu overhandigd aan Esther en Ronny en krijgt ergens een mooi plek in het vele groen rondom de bakkerij.

En daarmee is de cirkel natuur en economie rond. De boom geeft prachtige bloemen vol met nectar waar de bijen gek op zijn. En bijen zijn een onderdeel van het ecologisch systeem van bevruchting en groeien. Mede dankzij de bijen groeit het koren en van het graan wordt meel gemalen. En dat heb je nodig voor het bakken van brood dat in deze nieuwe bakkerij (bijna) tot kunst wordt verheven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.