07 maart 2022

Een vorstelijke zit bij de schaapskooi in Elspeet

De schaapskudde in Elspeet is een van de beste voorbeelden van de levende natuur in onze Nunspeetse leefomgeving. Reden voor ons om dit keer de kudde als centraal punt in onze video 'Onze leefomgeving' te plaatsen.

De Elspeetse schaapskudde is in de afgelopen weken fors uitgebreid. Welgeteld zijn er tot nu 82 lammetjes geboren en is het in de kooi een drukte van jewelste. De strikte regelgeving over een bezoek aan de schaapskudde en het knuffelen van de lammeren is voorbij en de kudde is vanaf 11 uur s ’ochtends elke dag te bezoeken. Iedereen mag weer langskomen om al het jonge grut te bewonderen en eventueel te adopteren. Op woensdag 30 maart en 6 april a.s. zijn er de welbekende lammetjesmiddagen waar de kudde het stralende middelpunt van is.

En als je bij de kooi bent kun je gebruik maken van de door CDA Lokaal aangeboden zogenaamde ‘Lambing Chair’, een door de veelzijdige Sander Klugt gemaakte stoel. Als voorbeeld gebruikte hij een stoelmodel dat al eeuwenlang door de Engelse herders in met name Lancashire en Yorkshire gebruikt wordt om lammeren te voeden en te verzorgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.