04 maart 2021

Respect voor ondernemers, de CDA column in HaH 2 maart 2021

Ondernemers hebben het zwaar. En als de samenleving straks weer ‘open’ gaat, is het leed nog niet geleden. De overheid legt ondernemers ongekende beperkingen op in de strijd tegen corona. Anderzijds zijn er steunmaatregelen om de pijn te verzachten. Maar linksom of rechtsom zullen ondernemers een groot deel van de financiële gevolgen van de crisis voor hun kiezen krijgen. Bewonderenswaardig is de veerkracht die we ondanks die wetenschap zien in ondernemersland. Met veel creativiteit en tomeloze inzet proberen zij hun ondernemingen draaiende te houden en hun klanten te bedienen. Er zijn er zelfs die het aandurven om door de crisis heen te denken en bezig te zijn met investeringen voor de toekomst.

Deze maand staat de voorgenomen bouw van een nieuwe bakkerij in Elspeet op de politieke agenda. Er zijn (gelukkig) geen zienswijzen ingediend. Ronny en Esther zijn inspirerende ondernemers die volop steun van overheid en samenleving mogen verwachten. De volgende stap is de ontwikkeling van een bedrijvenstrip in het gebied achter de bakkerij en de supermarkt. Het is belangrijk dat we dit soort ontwikkelingen ruimte geven. Want ondernemers staan aan de basis van een vitale samenleving. Zonder hen geen goede voorzieningen, geen sponsoring van de voetbalclub en geen mensen voor de brandweer. Maar ook geen inkomsten voor de overheid. Want dat wordt nog wel eens vergeten: iedere euro die we uitgeven, moet eerst worden verdiend!

Ruimhartig beleid

Mooie ontwikkelingen als de herinrichting van de stationsomgeving, een nieuw sportcomplex en het ontwikkelen van Nunspeet aan Zee zouden niet mogelijk zijn zonder een bloeiend bedrijfsleven. Dat bedrijfsleven, inclusief horeca, de agrarische sector en recreatiebedrijven, verdient respect en ruimhartig beleid. In Nunspeet heerst een gunstig ondernemersklimaat, blijkt uit onderzoek. Laten we dat zo houden en ruimte blijven geven aan ondernemerschap in de gemeente Nunspeet. Ondernemers mogen daarbij altijd rekenen op steun van CDA Nunspeet Lokaal. Mogen zij ook op uw steun, als inwoner van onze vitale gemeente, rekenen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.