28 maart 2018

The day after 21 maart 2018

Vol verwachting zijn wij als CDA de gemeenteraadsverkiezingen ingegaan met als doel een derde zetel erbij te halen. Naarmate de uitslagenavond vorderde nam de spanning toe en bij de eerste uitslag kwam er al een forse rimpeling in het verwachtingspatroon. Rekenkundig hadden wij er ca. 200 stemmen bij moeten krijgen, maar het werd - 40, +5, -10, enz. Eindresultaat -86 stemmen t.o.v. 2014. Dat is niet slecht, maar paste niet in de verwachting. Het CDA behoudt  2 zetels in de Nunspeetse gemeenteraad.

En dan het vervolg.

Op ons initiatief is er voor het eerst in Nunspeet een zogenaamd duidingsdebat gehouden waarin alle tot de raad toegelaten partijen hun beeld van de uitslag verwoorden en op welke wijze zij het vervolg zien.
Het CDA heeft de winnaars gefeliciteerd en de echte verliezers sterkte gewenst. Voor het vervolg hebben wij voorgesteld dat de SGP als de grootste partij het voortouw neemt met een inventarisatieronde. Die loopt nu en op 3 april a.s. is er weer een openbare bijeenkomst waar die ronde wordt afgerond en het formeren kan gaan beginnen. Met wie?? dat is nu nog een vraagteken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.