19 maart 2018

Kandidatenlijst CDA Renkum

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gezien de peilingen gaan de lokale partijen het goed doen. Dat geeft vertrouwen aangezien CDA Renkum een lokale partij is die weet wat er gaande is.

Onze volledige kandidatenlijst met uw lokale kandidaat:

1. Pieter van Lent, 1957, Oosterbeek

Pieter is thans fractievoorzitter van de CDA-fractie in onze gemeente. Daarvoor wethouder en jaren actief als bestuurslid en enkele termijnen als fractielid voor CDA-Renkum. Hij is werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Ede.

2. Jan Wessels, 1975, Renkum

Afgestudeerd in Nijmegen als planoloog-econoom en sindsdien werkzaam bij de gemeente Barneveld. Jan is thans raadslid voor het CDA in Renkum en sterk gericht op het bevorderen van de bedrijvigheid in de gemeente met de inzet van de bewoners - ondernemers. Jan put uit ervaringen in de gemeente Barneveld en het ondernemersgezin waarin hij is opgegroeid.

3. Coen Geerdes, 1983, Heelsum

Na de studie politicologie in Leiden afgestudeerd als jurist aan de UvA. Thans werkzaam als advocaat op het gebied van ruimtelijke ordening in Nijmegen. Coen woont met zijn gezin in Heelsum, is met ingang van dit jaar actief betrokken als fractievolger en ambieert het raadslidmaatschap namens het CDA met ingang van de verkiezingen.

4. Bastiaan Wind, 1989, Oosterbeek

Bastiaan ambieert een actieve loopbaan in de politiek met een rol in het uitwerken van strategische visies en richtingen met betrekking tot klimaat en maatschappij. Dit sluit aan op zijn studie land- en waterbeheer, klimaat en milieueconomie te Wageningen. De afgelopen raadsperiode heeft hij in de gemeentepolitiek ervaring opgedaan als fractievolger. Bastiaan is vorig jaar met echtgenote in Oosterbeek komen wonen, recentelijk zijn zij de ouders van een zoon.

5. Francis van Lent, 1992, Oosterbeek

Na afronding van de pedagogische academie basis onderwijs (PABO) is Francis actief als docente aan de Guido Scholen Gemeenschap te Amersfoort voor het VMBO. Francis kiest er voor om in Oosterbeek te blijven wonen en in de politiek actief te zijn. Na ervaringen in de jeugdraad van de gemeente Renkum maakt ze graag deel uit van de fractie van het CDA, ze is nu reeds actief betrokken als fractievolger.

6. Eric Vinke, Wolfheze

7. David van der Velden, Oosterbeek

8. Bram Derikx, Renkum

9. Henk van Loenen, Doorwerth

10. Theo Fledderus, Doorwerth

11. Johan Neerhof, Oosterbeek

12. Wessel Visser, Oosterbeek

13. Kees van Dongen, Renkum

14. Henk Valkhof, Renkum

15. Gerrit Straatman, Heelsum

16. Betsy Feiter, Doorwerth

17. Diny Brouwer, Oosterbeek

18. Sybren Miedema, Heelsum

19. Tineke Borger, Renkum

20. Helma Kip, Oosterbeek

21. Karin Braam, Oosterbeek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.