25 november 2022

Groenloseweg wordt 30 km/u!

Gisterenavond is in de raadsvergadering besloten om van de Groenloseweg een Gebiedsontsluitingsweg te maken waar 30 km/uur gereden mag worden. Met dit besluit wordt de weg veilig ingericht met fietsstroken en plateau's. Ook wordt er gekeken naar voldoende bomen en groen. Aanwonenden zijn betrokken bij de planvorming en het CDA is blij dat er nu eindelijk begonnen kan worden aan het realiseren van een veilige Groenloseweg!

Het onderhoud aan de Groenloseweg is al meerdere keren vertraagd en het CDA is blij dat er nu eindelijk een mooi plan is om de Groenloseweg op te knappen. De scheuren en gaten in het asfalt roepen om een nieuwe laag vooral op de fietsstroken. 

Het oorspronkelijke plan wordt nog op een aantal punten gewijzigd door een aangenomen amendement van Voor Winterswijk op het raadsvoorstel. Voor Winterswijk wil de weg toegankelijker maken voor vrachtwagens. Het CDA heeft tegen dit amendement gestemd omdat wij bang zijn dat de weg hierdoor minder veilig wordt voor fietsers en bijvoorbeeld scootmobiel gebruikers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.