11 oktober 2021

Integraal huisvestingsplan basisscholen

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag is het integraal huisvestingsplan vastgesteld. Het CDA vindt dat kwalitatief goed onderwijs met een keuzevrijheid voor ouders het uitgangspunt moet zijn. Belangrijk is dat er gekeken wordt vanuit het kind. Opgroeien en ontwikkelen in de wijk waar je woont in een veilige omgeving. Daar hoort een goede, moderne en schone huisvesting bij met een gezonde luchtkwaliteit. Het CDA vindt dat er ook in de buurtschappen (Kotten, Woold, Miste en Corle) één onderwijsvoorziening moet blijven. Een school is voor de leefbaarheid en het versterken van de buurtschappen onmisbaar. Een motie waarin we voor behoud van een school in de buurtschap op riepen werd ingetrokken na een belofte van de wethouder dat zij in gesprek zal gaan met alle betrokkenen en dat daarin alle opties en mogelijkheden besproken kunnen worden en mogelijk zijn.

Een amendement  waarin wij het college verzoeken om ook de gym voorzieningen te betrekken bij nieuwbouw van de scholen werd gesteund en is aangenomen.

Het CDA vindt sport, spel en beweging erg belangrijk in het basisonderwijs en bij de ontwikkeling van kinderen. Wij vinden dan ook dat er bij nieuwbouw goed gekeken moet worden naar de toekomstbestendigheid van bestaande gym voorzieningen en waar nodig nieuwbouw te betrekken bij nieuwbouw van de scholen. Het vastgestelde huisvestingsplan maakt nieuwbouw mogelijk voor de scholen: de Schakel, de Korenburg en de Julianaschool.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.