28 december 2021

Terugblik raadsvergadering 16 december

Tijdens het vragenhalfuurtje heeft Wim Wassink opnieuw aandacht gevraagd voor het overbelaste stroomnet. Het CDA maakt zich al lange tijd zorgen dat de elektriciteit die wordt opgewekt met zonnepanelen straks niet meer kan worden teruggeleverd of dat nieuwe woningen niet meer kunnen worden aangesloten op het stroomnet.

De wethouder zegde toe dat de capaciteit van het stroomnet in 2024 wordt verdubbeld.

Ook is gevraagd of het college inmiddels bereid is om de inwoners van Winterswijk of uit de Achterhoek voorrang te geven als er huurwoningen beschikbaar komen. Wij willen voorkomen dat de woningen worden weggekaapt door inwoners die van elders komen en geen binding hebben met Winterswijk. De raad heeft hierover een motie aangenomen, maar het college weigert deze uit te voeren.

Bij het beleidsplan onverharde wegen heeft Wim Elferdink aangegeven dat we zandwegen zoveel mogelijk willen behouden, maar dat we geen museum zijn. Bermen afschaven om wateroverlast tegen te gaan moet mogelijk blijven. De wethouder heeft toegezegd dat dit een optie blijft. Ook werd een voorstel van WB, VVD, PvdA, GL en D66 aangenomen om nieuwe halfverharding af te dekken met een laag zand. Het CDA begrijpt hier helemaal niets van. Je hebt dan immers nog steeds modder en stof.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.