01 december 2021

terugblik raadsvergadering 25 november

Tijdens het vragenhalfuurtje liet Wilma Elsinghorst weten dat het CDA het onacceptabel vindt dat er van begraafplaatsen wordt gestolen. Voor de verwerking bezoeken nabestaanden de graven. Zij laten daar een bloemetje achter of iets persoonlijks. Hoe groot is dan de schrik, het ongeloof en de emotie als blijkt dat deze spulletjes weg zijn? Het CDA vindt dat dan een grens wordt overschreden. Het college was het hiermee eens en heeft toegezegd de bewaking uit te breiden met camera’s.

Bij het voorstel over de recreatieparken heeft Sandra Prinsen aangegeven dat het CDA al jaren het standpunt heeft dat recreatiewoningen zijn om te recreëren. Daarom mag er niet permanent gewoond worden. Het CDA kon daarom instemmen met het voorstel. De gemeente gaat de parken helpen bij het toekomstbestendig maken en houden.

Tijdens de bespreking van het rekenkameronderzoek heeft Jacqueline van der Vinne aandacht gevraagd voor de verbeterpunten voor de zorg aan kinderen en jongeren. In het rapport staan aanbevelingen om de zorg nog beter te maken. Als CDA hebben we een motie ingediend waarin we het college opdragen om met deze verbeterpunten en aanbevelingen aan de slag te gaan. De motie werd gesteund door D66, GroenLinks en PvdA en is aangenomen.

Wim Wassink

fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.