01 mei 2018

Terugblik Raadsvergadering 26 april

Tijdens de afgelopen raadsvergadering stond voor het eerst de open debatronde op de agenda. We gaan als raadsleden met elkaar het debat aan over een onderwerp dat niet op de agenda staat en waar ook geen besluit over genomen wordt. Het heeft geen invloed op de gang van zaken in Winterswijk en dat was voor ons als CDA ook de reden dat wij hebben getwijfeld of wij hier aan mee zouden doen. We hebben het uiteindelijk wel gedaan.

Op de agenda stond ook het antwoord van het college op de motie ‘werk moet lonen’. Het CDA is van mening dat werk inderdaad moet lonen en dat het besteedbaar inkomen niet mag dalen op het moment dat iemand vanuit de bijstand aan het werk gaat. Er wordt momenteel door de gemeente volop gewerkt aan het nieuwe armoedebeleid en wij vinden dat een regeling voor ‘werk moet lonen’ hier onderdeel van uit moet maken. De wethouder vindt dat ook en zegde toe hier in het armoedebeleid rekening mee te houden.

Daarnaast werden de commissieleden benoemd. Namens het CDA zijn Steven Vuijk, Sandra Prinsen en Stuart Weir benoemd tot commissielid. Wij wensen hen veel succes!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.