Fjärel van der Zwet

commissielid

Mijn naam is Fjärel van der Zwet, 27 jaar, geboren in Winterswijk en getogen in Miste ;).

Afgestudeerd als mediavormgever ben ik in 2019 begonnen met de studie rechten op de HAN. Deze studie sluit namelijk goed aan bij mijn interesses in geschiedenis, filosofie en de politiek. Hoewel deze twee opleidingen ver uit elkaar lijken te liggen vind ik het juist leuk wanneer ik het creatieve vormgeven kan verbinden met het zakelijke recht.

Ik ben ook door studenten gekozen tot lid van de Academieraad, waarbij ik mij inzet om de belangen van studenten te behartigen en kritisch kijk naar de staat van de opleiding en de inzet van kwaliteitsmiddelen.

Naast mijn studieactiviteiten vind ik het leuk om te gamen met vrienden, met hen ook een biertje te doen, of creatief bezig te zijn. Verder vind ik het leuk om de ontwikkelingen in de tech-industrie te volgen, of verder te duiken in de geschiedenis, filosofie en politiek d.m.v. boeken, video’s en podcasts.

Ik geloof in de balans van het midden. Het (politieke) antwoord is zelden alleen rechts of alleen links. Het is iedere keer, voor iedere situatie, opnieuw kijken en zoeken naar waar de balans zit, zowel individueel als collectief. Het is een beknopte uitleg dat geen recht doet aan de gedachtegang, maar ik denk dat deze balans terugkomt in alle facetten van het leven. De waarden die hieruit voorkomen sluiten goed aan bij de kernwaarden van het CDA: rentmeesterschap, verantwoordelijkheid, gerechtigheid en solidariteit.

Ik wil mij de komende periode inzetten voor de jongere Winterswijkers. Het zijn de basisvoorzieningen die ons dorp voor hen en met hen levend houden. Dit betekent o.a. dat er voor starters en jonge gezinnen voldoende betaalbare woningen beschikbaar moeten zijn, zeker ook in het buitengebied!

Ik hoop met mijn plek binnen CDA Winterswijk veel te kunnen leren en iets te kunnen bijdragen aan ons mooie dorp. Winterswijk heeft een geschiedenis van ongeveer 1000 jaar, en deze wil ik graag met het CDA op een goede manier doorgeven.

(februari 2022)

Portefeuille

  • Cultuur en ontspanning (cultuur)
  • Educatie
  • Infrastructuur en gebiedsontwikkeling
  • Wonen
  • Omgevingswet en RO
  • Verkeer en mobiliteit

E-mail: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.