Henk Wikkerink

Voorzitter bestuur

Mijn naam is Henk Wikkerink, 63 jaar en getrouwd met Victoria. Wij hebben een zoon Stefan.

Mijn hele leven woon ik al op de ouderlijke boerderij ’t Elzen in Winterswijk-Miste. Mijn beroep is voedselproducent. Op een boerderij van gemengd karakter hebben wij; varkens, vleeskuikens, schapen en wat akkerbouw. Dit is voor mij een machtig mooi beroep, waarbij er natuurlijk wel uitdagingen zijn door veranderende regelgeving en inzichten vanuit de samenleving.

Het bedrijf is mijn hobby. Alle meest voorkomende werkzaamheden doe ik zelf, ook het repareren van storingen of vernieuwingen probeer ik zelf te doen. Prutsen en knutselen noem ik dat wel eens, maar ook dat vind ik mooi om te doen. Uiteraard moet er ook wel een inkomen zijn. Door mee te doen aan diverse concepten lukt dit aardig.

Doordat mijn Vader en Moeder op de boerderij woonden en werkten had ik vroeger tijd genoeg voor andere functies en vergaderingen. Rond 2012 ben ik gestopt met de meeste bestuursfuncties en vrijwilligerswerk, o.a. bij LTO, WCL en regionale organisaties. Daarna kreeg ik meer vrije tijd en ben dus pas echt boer geworden. (Voedselproducent heet dat, waaruit blijkt dat ik boerenvak serieus neem) Eigenlijk gaat al mijn tijd en energie hier nu in zitten en is er niet veel meer mogelijk voor activiteiten buiten het boerenerf. Dit is wel mijn bewuste keuze.

Mijn positieve kijk op het leven en altijd zoeken naar mogelijkheden en oplossingen bepalen wel mijn karaktereigenschappen. Daarnaast is humor en ontspanning ook altijd aanwezig. Een negatieve eigenschap is wel dat er de neiging is om veel te praten en in die zin dan ook soms wat al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Op hoofdlijnen meepraten maar elk detail kennen is wel een insteek die mij past, naast zorgvuldig en precies werken. Belangrijke zaken niet laten liggen maar, samen met anderen, oppakken als het moet, past mij goed.

Daarom voel ik mij ook altijd thuis bij het CDA. Vanaf het moment dat het stemrecht voor mij van toepassing was, is het CDA mijn partij. Een kandidaatstelling op de lijst voor het CDA is belangrijk om te laten zien waar je voor staat. Ik ben het zeker niet altijd eens met de partij. Vooral de landelijke lijn is nu een worsteling. Dit als lid aangeven en mijn standpunten inbrengen beschouw ik als een groot goed.

Samen bouwen aan een mooi, gezond buitengebied zonder gekkigheid en met behoud van moderne krachtige boerderijen daaraan wil ik werken.

(februari 2022)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.