Wim Wassink

Mijn naam is Wim Wassink en ik ben 57 jaar. Mijn geboortegrond is Twente, maar woon inmiddels alweer het grootste deel van mijn leven in ons mooie Winterswijk, samen met mijn vrouw Hanny en onze twee kinderen.

Naast de politiek ben ik werkzaam als programmacoördinator voor de zoetwatervoorziening in Oost-Nederland. Dat betekent dat ik vooral druk ben met de bestrijding van de droogte.

De komende gemeenteraadsverkiezingen mag ik de lijsttrekker zijn van ons prachtige CDA-team. De afgelopen jaren was ik al fractievoorzitter.

Destijds heb ik voor het CDA gekozen omdat ik mijn eigen drijfveren terugzie in de basisbeginselen van het CDA. Zo leven we niet alleen voor onszelf, maar moeten er in Winterswijk samen iets moois van maken. Daarbij hebben we de verantwoordelijkheid om onze omgeving zodanig achter te laten dat ook toekomstige generaties hier prettig kunnen leven, wonen en werken. En wat ik ook belangrijk vind is dat we niet moeten verwachten dat de marktwerking alles voor ons oplost, maar gelijktijdig ook de overheid niet. Daar waar mogelijk moeten we hier in Winterswijk met al zijn vrijwilligers, verenigingen en iedereen die actief is, er samen de schouders onder zetten. Iedereen heeft daarin een verantwoordelijkheid en kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen! Voor mensen die in de knel zitten is het belangrijk dat er hulp is.

Daar wil ik mij ook de komende jaren graag voor inzetten.

(februari 2022)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.